
Ψάχνετε ένα ελαφρύ, γευστικό και δροσερό γλυκό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Αυτό το cheesecake σίγουρα θα σας ξετρελάνει.
Συστατικά για τη ζύμη
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 αυγό
1/2 φακελάκι γλυκαντικό
Συστατικά για την κρέμα
300 γραμμάρια τυρί κρέμα (επιλέξτε light για να μειώσετε τις θερμίδες)
2 αυγά
1/2 φακελάκι γλυκαντικό
Μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη κατά βούληση (τα κόκκινα φρούτα δίνουν απίστευτη γεύση σε αυτή τη συνταγή)
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμός λεμονιού
Λάδι ή βούτυρο για το ταψί
Οδηγίες για το cheesecake χωρίς ζάχαρη
Ξεκινήστε με τη ζύμη: βάλτε το γλυκαντικό σε ένα μπολ και προσθέστε ένα αυγό. Χτυπήστε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να αρχίσει να αφρίζει το μείγμα.
Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε το χτύπημα. Χτυπήστε καλά για να έχετε καλή υφή.
Βουτυρώστε τη φόρμα με λάδι ή βούτυρο και ρίξτε μέσα τη ζύμη.
Ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι η ζύμη να γίνει τραγανή και να πάρει χρώμα.
Για τη γέμιση, χτυπήστε τα δύο υπόλοιπα αυγά με το υπόλοιπο γλυκαντικό (1/2 φακελάκι).
Ανακατέψτε το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού και το λεμόνι ξύσμα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Όταν είναι έτοιμη, βγάζετε τη βάση από το φούρνο και ρίχνετε από πάνω τη γέμιση.
Βάλτε το φούρνο στους 180ºC. Ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ψηθεί εξαρτάται από το φούρνο. Ελέγχετε συνεχώς την πρόοδό του. Θα πρέπει να είναι έτοιμο μετά από 15 έως 25 λεπτά.
Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει μέσα στη φόρμα. Αν προσπαθήσετε να το βγάλετε από τη φόρμα όσο είναι ακόμα ζεστό, θα σπάσει. Περιμένετε μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Ζεσταίνετε μερικές κουταλιές της σούπας μαρμελάδα μέχρι να γίνει πιο ρευστή και περιχύνετε την κορυφή του cheesecake πριν το σερβίρισμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr