
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήδη τα χριστουγεννιάτικα γλυκά αρχίζουν να ετοιμάζονται.
Τα ζαχαροπλαστεία και οι φούρνοι έχουν ήδη γεμίσει, ενώ πολλοί επιλέγουν να φτιάχνουν τα αγαπημένα μας μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες στο σπίτι, σαν της μαμάς.
Η παρακάτω συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες ανήκει στον σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη και σίγουρα αν την δοκιμάσετε δεν θα σας απογοητεύσει. Εχει μόνο 4 υλικά (εκτός από την ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα) και φτιάχνεται πάρα πολύ εύκολα.
Συνταγή για παραδοσιακούς κουραμπιέδες
Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
90 γρ. ζάχαρη άχνη
400 γρ. βούτυρο, κρύο
50 γρ. αμύγδαλα ψημένα, χοντροσπασμένα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη άχνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε για 30″.
Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να μαζευτεί η ζύμη γύρω από αυτό.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Πλάθουμε μπαλάκια των 20-25 γρ. σε λαδόκολλα σε 2 ταψία, τα πατάμε με το δάχτυλό μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 15′-20′.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες να κρυώσουν και τους βουτάμε σε μπόλικη άχνη.
Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με άχνη.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr