
Ο Ακης Πετρετζίκης μας δίνει την συνταγή για την πιο απλή και τέλεια γευστικά σοκολατόπιτα. Θα είναι έτοιμη σε μόλις 20 λεπτά!
Σοκολατόπιτα του Ακη
Υλικά
Για το μείγμα σοκολάτας
2 αυγά, μεσαία
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
80 γρ. βούτυρο, λιωμένο
200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
30 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Για τη σύνθεση
1 φύλλο σφολιάτας
200 γρ. κουβερτούρα
1 κρόκο, από μεσαίο αυγό, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
Για το μείγμα σοκολάτας
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη και το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας, και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
Ανοίγουμε καλά τη σφολιάτα με έναν πλάστη.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε λωρίδες και τις τοποθετούμε στις άκρες, αφήνοντας ένα μικρό κενό περιμετρικά, δημιουργώντας ένα μεγάλο τετράγωνο.
Κόβουμε τις γωνίες της σφολιάτας για να μπορέσει να διπλωθεί πιο εύκολα.
Αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο το εσωτερικό μέρος του τετραγώνου και καλύπτουμε με την κάθε πλευρά της σφολιάτας, την κουβερτούρα. Δεν χρησιμοποιούμε όλο τον κρόκο γιατί θα τον χρειαστούμε και αργότερα.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη τη βάση της σφολιάτας για να ψηθεί και να μη φουσκώσει.
Μεταφέρουμε την τάρτα μαζί με το φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.
Μεταφέρουμε το μείγμα σοκολάτας στο εσωτερικό της σφολιάτας, και αλείφουμε με τον κρόκο γύρω-γύρω τις άκρες της ζύμης που έχουμε διπλώσει.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr