
Εχετε σκεφτεί την αγαπημένη μας μπουγάτσα με γέμιση φυστικοβούτυρο; Ο Ακης Πετρετζικης μάς προτείνει την τοπ συνταγή για αυτό το πολύ εύκολο και γευστικό γλυκό που θα συνοδεύσει τον καφέ σας.
Συνταγή για μπουγάτσα με φιστικοβούτυρο του Ακη
Υλικά
150 γρ. βούτυρο
450 γρ. φύλλα κρούστας για γλυκά
4 αβγά, μέτρια
2 κρόκους, από μέτρια αβγά
270 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. σπιτικό φιστικοβούτυρο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
400 γρ. γάλα, 3,5%
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. ζάχαρη μαύρη μαλακή
Για το σερβίρισμα
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. κανέλα
2 κ.σ. φιστίκια , αράπικα, χοντροκομμένα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC στον αέρα.
Βάζουμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30x35 εκ. με ένα πινέλο.
Απλώνουμε 1 φύλλο κρούστας στο ταψί, το βουτυρώνουμε ελαφρά, καλύπτουμε με ένα δεύτερο φύλλο, και το βουτυρώνουμε και αυτό ελαφρά.
Βουτυρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, τα τσαλακώνουμε, και τα τοποθετούμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο (σαν ακορντεόν), προσέχοντας να μην τα πιέζουμε πολύ και χάσουν τον όγκο τους.
Αν περισσέψει λιωμένο βούτυρο, το ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα.
Τοποθετούμε το ταψί ψηλά και όχι χαμηλά στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά τα φύλλα και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr