
Πορτοκαλοπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!
Αυτή την συνταγή για την φανταστική, εύκολη, αφράτη πορτοκαλόπιτα με φυλλο κρούστας φτιάξτε την όλοι! Παραδοσιακη πορτοκαλοπιτα και πάντα πετυχημένη συνταγή για όλα τα γούστα, όλες τις εποχές και όλες τις περιστάσεις! Αυτή η πορτοκαλοπιτα της τεμπελας θα σας βγάζει ασπροπρόσωπους πάντα.
Συνταγή για πορτοκαλόπιτα
Υλικά
Για την πορτοκαλόπιτα
450 γρ. φύλλο κρούστας
250 γρ. ηλιέλαιο
250 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι με κομματάκια
5 αυγά χτυπημένα
500 γρ. γιαούρτι
200 γρ. κρέμα γάλακτος (ή ξινόγαλα ή γάλα με 2 κ.σ λεμόνι)
20 γρ. baking powder
Για το σιρόπι
600 γρ. ζάχαρη
500 γρ. νερό
1 ξύλο κανέλα
1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
100 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Πριν ξεκινήσω
Όλα τα υλικά για την πορτοκαλόπιτα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Τα πορτοκάλια που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι ακέρωτα. Η προσθήκη της μαρμελάδας στο μείγμα της πορτοκαλόπιτας απογειώνει τη γεύση της.
Πρώτα θα φτιάξουμε το σιρόπι ώστε να κρυώσει μέχρι να ψηθεί το γλυκό.
Αν χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα φύλλα κρούστας θα πρέπει προηγουμένως να τα έχετε αποψύξει.
Θα την ψήσουμε σε βουτυρωμένο ρηχό ταψί ιδανικά 32×22εκ.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC στον αέρα ή στους 180ºC στις αντιστάσεις.
Για το σιρόπι πορτοκαλόπιτας
Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και την κανέλα σε κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 4 λεπτά.
Από την ώρα που παίρνει βράση το σιρόπι, δεν ανακατεύουμε.
Αφού βράσει το σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει τελείως.
Για την ζουμερή πορτοκαλόπιτα
Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τη μαρμελάδα πορτοκάλι, τα αυγά, την κρέμα και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα και να γίνει μια αφράτη κρέμα που δεν θα ξεχωρίζουν τα υλικά.
Τέλος, προσθέτουμε το baking powder και ανακατεύουμε.
Tip: Αν έχετε χρόνο αφήστε τη ζάχαρη για λίγη ώρα μέσα στα υγρά. Έτσι θα λιώσει πιο σωστά και θα γίνει σωστά το καραμέλωμα στο ψήσιμο της πορτοκαλόπιτας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr