
Τέλεια Πουτίγκα Σπέσιαλ, χριστουγεννιάτικη, γιορτινή και αφράτη.
Η συνταγή
Υλικά
10 αυγά χωρισμένα,
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1/2 φλτσαγιού καρυδόψιχα,
1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά κοπανισμενη,
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα,
1 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο,
ξύσμα απο ενα πορτοκαλί
Για το Σιροπι:
2 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 και 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό,
φλούδα απο ενα πορτοκαλι!
Εκτέλεση:
1) Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 4 με 5 λεπτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
2)Χτυπάμε τους κρόκους με την ζαχαρη
3)Ανακατεύουμε με το καρύδι,τη φρυγανιά,τα μπαχαρικά,και το ξύσμα πορτοκαλιού.
4) Χτυπάμε τα ασπραδια μαρεγκα.
5)Ενωνουμε προσεκτικά τα δυο μείγματα ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
6)Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτα
7)Περιχυνουμε το γλυκό με το κρύο σιρόπι!
8)Αφήνουμε το γλυκό να κρυωσει.
Κρέμα:
1 κιλό γάλα,
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 κούπα σαντιγυ που μπαίνει αφού κρυώσει η κρέμα!!!
Ρίχνουμε την κρέμα πανω στο κρύο γλυκό!!!Διάκοσμου με με καρύδι!
Η συνταγή από το χρυσό σκουφάκι
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr