Πώς σχολίασε η Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA την ιστορική ανακάλυψη

Δείτε πώς σχολίασε η Ελένη Αντωνιάδου, η Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA την ιστορική ανακάλυψη που παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα η διεθνής επιστημονική κοινότητα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής επιστημονική κοινότητα τη σημαντική ανακάλυψη που αφορά στον Κόκκινο Πλανήτη που αποκαλύφθηκε πριν από λίγη ώρα από τη NASA.

Μεταξύ αυτών και η ελληνίδα επιστήμονας και ερευνήτρια της NASA, Ελένη Αντωνιάδου, το όνομα της οποίας φιγουράρει στη λίστα του Forbes των 30 κάτω των 30 στον τομέα της Υγείας, είναι η συν-ιδρύτρια της start up «Μεταμόσχευση χωρίς Δωρητές».

Η Αντωνιάδου, λίγο πριν την ανακοίνωση της NASA, έγραψε κάνοντας χιούμορ στον λογαριασμό της στο twitter:

«Βρέχει άνδρες στον Αρη; Παρακολουθήστε ανακοίνωση της NASΑ για ένα σημαντικό επιστημονικό εύρημα σε 40 λεπτά».

Πώς σχολίασε η Ελληνίδα ερευνήτρια της NASA την ιστορική ανακάλυψη
 

Στη συνέχεια, η Ελένη Αντωνιάδου ρώτησε τη NASA μέσω του hashtag #askNASA αν πρόκειται να προσθέσουν περισσότερα πειράματα συνθετικής βιολογίας και βιοϊατρικής στο δείγμα από τον Άρη.

Για να πάρει την απάντηση από τη NASA: 

H Ελένη Αντωνιάδου επιλέχθηκε και φοίτησε στην Ακαδημία της NASA και δούλεψε ερευνητικά στο εργαστήριο Εξερεύνησης του Πλανήτη Άρη στον τομέα της νανοτεχνολογίας και της συνθετικής βιολογίας, όπως επίσης και στο τμήμα εκπαίδευσης αστροναυτών για βιοϊατρικά πειράματα.