Σήμερα παρουσιάζεται το νέο μικρότερο και φθηνότερο iPhone

H Apple στις 20.00 ώρα Ελλάδος αναμένεται να παρουσιάσει το νέο μικρό και οικονομικό iPhone αλλά και το ανανεωμένο iPad Air.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

H Apple στις 20.00 ώρα Ελλάδος αναμένεται να παρουσιάσει το νέο μικρό και οικονομικό iPhone αλλά και το ανανεωμένο iPad Air.

Το νέο iPhone SE που θα παρουσιαστεί στο event της Apple, θα έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το iPhone 6 (κάμερα 8 Megapixel, επεξεργαστή A8 και μνήμη RAM 1Gb) όμως θα είναι πολύ πιο μικρό μιας και η οθόνη του θα είναι 4 ιντσών, ικανοποιώντας έτσι το... παράπονο πολλών χρηστών που δεν θέλουν να έχουν συσκευή με μεγάλη οθόνη.

«Το νέο iPhone θα αντικαταστήσει ουσιαστικά το 5S, μιας και το παλιότερο μοντέλο δεν μπορεί να τρέξει τόσο καλά το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας», εκτιμά ο Chris Caso, αναλυτής της Susquehanna International Group.

Σήμερα παρουσιάζεται το νέο μικρότερο και φθηνότερο iPhone
 

Εκτός από το νέο iPhone 5SE η Apple αναμένεται να παρουσιάσει και το νέο iPad Air, το οποίο αναμένεται να έχει ηχεία και στις τέσσερις γωνίες του, συσκευής καθώς και υποδοχή νέας τεχνολογίας για ευκολότερη σύνδεση με οθόνες υψηλής ανάλυσης. Η Apple αναμένεται επίσης να παρουσιάσει ένα νέο iPad Pro με οθόνη 9,7 ιντσών για να έχει το ίδιο μέγεθος οθόνης με το iPad Air 2, ενώ είναι πιθανόν να παρουσιάσει κάποια νέα Mac.

Επίσης, η Apple, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, είναι πιθανό να παορυσιάσει μια νέα έκδοση του κινητού λειτουργικού συστήματος iOS, γνωστό ως iOS 9.3. Αν το iOS 9.3 beta που διατίθεται σήμερα σε προγραμματιστές είναι ενδεικτικό, τότε το νέο λειτουργικό σύστημα θα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ασφάλεια στην εφαρμογή Notes, καθώς κι από μια λειτουργία Night Shift που καθιστά ευκολότερο το να κοιτάς μια συσκευή iOS τη νύχτα. Ίσως δούμε επίσης κάποιες μικροσκοπικές αναβαθμίσεις στα OS X και tvOS της Apple, τα οποία τρέχουν με την τελευταία γενιά Apple TV που βρέθηκε στα ράφια των καταστημάτων πέρυσι.

 

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, πως στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου iPhone, ο Κουκ ίσως βρει την ευκαιρία να διαμηνύσει τη θέση της εταιρείας του όσον αφορά την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Apple και την αμερικανική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι η Apple είχε αρνηθεί να τροποποιήσει λογισμικό ώστε να υπάρξει πρόσβαση στο iPhone 5C που ανήκε σε τρομοκράτη.

Η χρονική στιγμή που η Apple έχει επιλέξει να παρουσιάσει το νέο της iPhone δεν πρόκειται να τη διευκολύνει στις πωλήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι πάροχοι, όπως η AT-T Και η Verizon, που πλέον δεν επιδοτούν τους καταναλωτές για την αγορά ενός iPhone, εξέλιξη που κάνει τους χρήστες να αναρωτιούνται για το εάν οι βελτιώσεις του smartphone μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που θα δώσουν για να το αποκτήσουν. Ως εκ τούτου, η κατασκευάστρια εταιρεία είναι προετοιμασμένη για έναν κύκλο ύφεσης των πωλήσεων, σαν και αυτόν που έχει γνωρίσει ήδη παλιότερα με το iPad, το tablet της.

Αυτός λοιπόν είναι και ένας άλλος λόγος που η εταιρεία επέλεξε να παρουσιάσει ένα μοντέλο με χαμηλότερη τιμή. Και για να δώσουμε ένα παράδειγμα, φανταστείτε κάποιον που θέλει να αποκτήσει ένα πιο βελτιωμένο κινητό. Μπορεί είτε να αγοράσει το iPhone 6 (2014) έναντι 549 δολαρίων ή ένα έξυπνο κινητό τηλέφωνο με Android λειτουργικό και πολύ χαμηλότερη τιμή. Έτσι, λοιπόν, οι αναλυτές πιστεύουν πως η Apple θα ανακοινώσει το νεότερο (και πιο compact) iPhone για να κρατήσει στα προϊόντα της όσους θέλουν μεν να ακολουθήσουν την τεχνολογία, αλλά δεν θέλουν να βάλουν και πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.


Εκτός απ’ όλα αυτά, υπάρχει και μια πιθανότητα ο Τιμ Κουκ και η παρέα του να μας εκπλήξουν με κάτι εντελώς απρόσμενο. Όλες οι απορίες και τα μυστήρια αναμένεται να λυθούν σε μερικές ώρες!