
Αυτή η σοκολατόπιτα με σιρόπι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, γίνεται στην κατσαρόλα χωρίς μίξερ. Κοστίζει ελάχιστα, γίνεται στο πεντάλεπτο και τρώγεται αμέσως!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βραστό νερό
3/4 φλ. κακάο σκόνη
1/4 φλ. κονιάκ
1 βανίλια
1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
5 αυγά
2 πρέζα/ες αλάτι
Εκτέλεση
Πρώτα λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η ζάχαρη στο βούτυρο.
Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και 1 φλ. βραστό νερό.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Προσθέτουμε το κονιάκ.
Κρατάμε 1 φλ. γεμάτο από το σοκολατένιο υγρό για το τέλος.
Βάζουμε τα 5 αυγά σε μπολ.
Τα χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια.
Ανακατεύοντας με το σύρμα προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο υγρό της κατσαρόλας.
Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι, πάντα ανακατεύοντας.
Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στον αέρα, στη μεσαία σκάλα, για 20΄.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το 1 φλ. υγρή σοκολάτα που κρατήσαμε.
Απολαύστε τη σοκολατόπιτα με σιρόπι στην κατσαρόλα ζεστή και θα παραμιλάτε! Σερβίρετε με μία μπάλα παγωτό ή περιχύστε με λίγη κρέμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr