
Μια φανταστική νηστίσιμη σοκολατόπιτα είναι το ιδανικό γλυκό για τις ημέρες πριν το Πάσχα.
Υλικά
145 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
25 γρ. ηλιέλαιο
380 γρ. γάλα αμυγδάλου
2 κ.γ. ξίδι
150 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Για την επικάλυψη
1ο0 γρ. κουβερτούρας
100 γρ γάλα αμυγδάλου ή νηστίσιμη κρέμα γάλακτος.
Εκτέλεση
Σε 1 μπολ σουρώνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε όλα μαζί.
Σε 1 κανάτα ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου μαζί με το ηλιέλαιο και το ξύδι και το προσθέτουμε και το ανακατεύουμε μαζί με το προηγούμενο μείγμα (αλλά δεν ανακατεύουμε πολύ ώρα).
Στο νέο τελικό μείγμα ανακατεύουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα και βάζουμε το μείγμα σε 1 λαδωμένο ταψί (20×20 εκ) με αντικολλητικο χαρτί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 25 λεπτά.
Για το γλάσο
Κόβετε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια και τη βάζετε σε μικρή κατσαρολίτσα. Προσθέτετε και τη κρέμα γάλακτος ή το γάλα αμυγδάλου και αφήνετε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά να λιώσει και να ομογενοποιηθεί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει περιχύνετε τη σοκολατόπιτα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr