X

Σούπερ καλοκαιρινό πιάτο: Κόκκινοι κολοκυθοανθοί με ρύζι, λαχανικά και γιαούρτι

Σούπερ καλοκαιρινό και κυρίως νόστιμο φαγητό που πραγματικά χωρίς υπερβολή δεν μπορείς να φας μόνο έναν!

Γράφει: TheToc team

Σούπερ καλοκαιρινό και κυρίως νόστιμο φαγητό που πραγματικά χωρίς υπερβολή δεν μπορείς να φας μόνο έναν! Κολοκυθοανθοί με ρύζι και λαχανικά, σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι βεβαίως βεβαίως.

Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger marys_gramm.

Για 10 μεγάλους κολοκυθοανθούς θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

• 10 κολοκυθοανθούς μεγάλους
• Δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο (μια χούφτα περίπου και τα δύο μαζί)
• 1 κούπα ρύζι καρολίνα
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 baby κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
• 2 μικρά καρότα τριμμένα στον τρίφτη
• Αλάτι, πιπέρι
• 1/2 κούπα σάλτσα ντομάτας
• Ελαιόλαδο
• Γιαούρτι

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Πρώτα από όλα θα πλύνετε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς και θα αφαιρέσετε το χοντρό σημείο που υπάρχει ακριβώς στο κέντρο του .
Σε ένα βαθύ τηγάνι θα προσθέσετε το ελαιόλαδο και θα σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Στην συνέχεια θα προσθέσετε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι και τέλος την σάλτσα ντομάτας, τον δυόσμο/μαϊντανό.
Θα γεμίσετε τους κολοκυθοανθούς αφήνοντας περιθώριο γιατί με το βράσιμο θα φουσκώνει το ρύζι και θα ξεχειλίσει. Κλείστε προσεχτικά τους κολοκυθοανθούς, τοποθετήστε τους σε μια κατσαρόλα, προσθέστε νερό ( να τους καλύπτει) και βάλτε να τους πιέζει ένα πιάτο όπως θα κάνατε στα ντολμαδάκια ( για να μην χαλάσουν).
Βράστε για 20 λεπτά και φτιάξτε μια απλή σάλτσα ντομάτας όπως θα κάνατε για τα ζυμαρικά σας. Σερβίρετε με την σάλτσα ντομάτας και με λίγο γιαούρτι.

Διαβάστε Επίσης