Δύσκολα μπορούν να αντισταθούν μικροί και μεγάλοι στην πραλίνα φουντουκιού. Χειμώνα και καλοκαίρι, το γλύκισμα έχει μονίμως την τιμητική του, καθώς συνδυάζεται με άπειρα γλυκά, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που την δοκιμάζουν σκέτη.
Ο σεφ, Πέτρος Συρίγος προτείνει μία εύκολη συνταγή για σπιτική πραλίνα φουντουκιού, υγιεινή, vegan αλλά και νηστίσιμη. Χρειάζεται πολύ λίγα υλικά και είναι έτοιμη σε ελάχιστο χρόνο.
Υλικά
- 250γρ. φουντούκια ψημένα
- 70γρ. ζάχαρη καρύδα
- 20γρ. κακάο σκόνη
- 1 κ.γλ. βανίλια
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κ.σ λάδι καρύδας

Εκτέλεση
- Ψήνουμε για λίγο τα φουντούκια στο φούρνο, ώστε να είναι ζεστά.
- Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στο multi και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη πάστα.
Η θερμότητα βοηθάει στο να θρυμματιστούν εύκολα και ομοιόμορφα.
- Κατόπιν, προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας, το κακάο, το αλάτι, τη βανίλια και το λάδι καρύδας, φροντίζοντας να έχει ενσωματωθεί στην πάστα κάθε υλικό πριν προσθέσουμε το επόμενο.
- Η πραλίνα μας είναι έτοιμη! Απολαμβάνουμε αμέσως ή αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι, εντός ή εκτός ψυγείου.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr