
Το διπλό ψήσιμό κάνει τα πιο τραγανά φύλλα κρούστας ενώ η σοκολατένια κρέμα στο εσωτερικό της είναι απλά όνειρο. Σε αυτή την εύκολη μπουγάτσα με σοκολάτα με συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, κανείς δεν μπορεί να ανατισταθεί.
Υλικά
Για τη διπλή μπουγάτσα με σοκολάτα
1 συσκ. φύλλο κρούστας ή Βηρυτού
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
250 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
6 αυγά
150 γρ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
1 εβαπορέ γάλα 400γρ. 2% λιπαρά
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. αλάτι
100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
Για το πασπάλισμα
Λίγη άχνη ζάχαρη
Λίγη κανέλα.
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε με πινέλο πρώτα ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος.
Απλώνουμε εναλλάξ τα 6 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντάς τα και πασπαλίζοντάς τα με ζάχαρη και κανέλα.
Ανοίγουμε και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας.
Ένα ένα τα σουρώνουμε σε βεντάλια και τα τοποθετούμε κατά μήκος του ταψιού.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε τα φύλλα για περίπου 20′ στους 200°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν.
Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το γάλα, την κανέλα, το αλάτι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε στην κρέμα για την διπλή μπουγάτσα τις σταγόνες σοκολάτας.
Περιχύνουμε το ψημένο φύλλο με την κρέμα σοκολάτας.
Ξανά ψήνουμε για περίπου 25′ στο φούρνο μέχρι να κάνει σώμα η κρέμα, να σταθεροποιηθεί και να ροδίσει ελαφρά.
Μόλις βγάλουμε την μπουγάτσα από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Την σερβίρουμε ζεστή.
Μυστικά
Ψήνουμε τα βουτυρωμένα φύλλα πριν βάλουμε την κρέμα για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
Απολαύστε αυτή την μπουγάτσα με το διπλό ψήσιμο όσο είναι ζεστή.
Η σοκολατένια κρέμα στο εσωτερικό της είναι ότι καλύτερο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr