
Είναι εύκολο, είναι γρήγορο είναι το γλυκό που πρέπει να φτιάξεις. Με βελούδινη κρέμα γιαουρτιού και μπόλικη καραμέλα να λιώνει στο στόμα και να μην μπορείς να αντισταθείς.
Τη συνταγή βρήκαμε από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή.
Συνταγή: Εύκολο, πεντανόστιμο και δροσερό γιαουρτογλυκό με καραμέλα
Υλικά
400γρ (2%) Γιαούρτι
2 (160γρ) Αυγά
150γρ Ζάχαρη
40γρ Αλεύρι
330γρ Κρέμα Γάλακτος
Ξύσμα Λεμόνι
Βανίλια
Για επικάλυψη
1 Ζαχαρούχο Γάλα καραμελωμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 18 εκατ με λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 60 λεπτά. Σερβίρουμε με καραμέλα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr