X

Συνταγή για γρήγορους κουραμπιέδες χωρίς μίξερ από τον Ακη Πετρετζίκη - Τα χρυσά tips

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει μία εύκολη συνταγή για τέλειους, γευστικούς κουραμπιέδες, που δεν χρειάζεται καν μίξερ και θα σας ξετρελάνει.

Γράφει: TheToc team

Το πιο κλασικό και αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων (εκτός φυσικά από τα μελομακάρονα), δεν είναι άλλο από τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες.

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει μία εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες, που δεν χρειάζεται καν μίξερ, και θα σας ξετρελάνει.

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Κουραμπιέδες του Ακη Πετρετζίκη

Υλικά

150 γρ. αμύγδαλα, ωμά
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρ. ζάχαρη άχνη
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ανθόνερο
2 κ.σ. κονιάκ
1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

ανθόνερο
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε 15-20 λεπτά να καβουρδιστούν.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε τα αμύγδαλα σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Εναλλακτικά τα σπάμε σε γουδί ή σε ένα μιξεράκι.
Βάζουμε σε άλλο μπολ το βούτυρο, την άχνη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Σε τρίτο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο μπολ με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη βανίλια, το ανθόνερο, το κονιάκ, τα αμύγδαλα, αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε κουραμπιέδες 25 γρ. και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Με το δάχτυλό μας, πιέζουμε ελαφρά την επιφάνεια του κουραμπιέ.
Ψήνουμε 20 λεπτά το κάθε ταψί.
Αφήνουμε να κρυώσουν.
Ραντίζουμε με ανθόνερο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.

Χρυσό tip από τον Ακη: Χρειαζεται προσοχή σε ένα σημείο με τους κουραμπιέδες.
Μιας και περιέχει πολύ βούτυρο σαν γλυκό, μόλις βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακοί... Οπότε προσοχή!!! Μην μπερδευτείτε! Μην τους ψήσετε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν πολύ και θα είναι πολύ σαν μπισκότο!