
Η πάβλοβα θεωρείται ένα από τα πιο must γλυκά για το γιορτινό μας τραπέζι και δεν θα πρέπει να λείπει από αυτό.
Το αυστραλέζικο γλύκισμα, που είναι τόσο ντελικάτο όσο οι χορευτικές κινήσεις της διάσημης χορεύτριας στην οποία οφείλει το όνομά του, ολοκληρώνει γλυκά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Σε αυτή την εκδοχή η τραγανή μαρέγκα που λιώνει στο στόμα συνδυάζεται με μαρόν γλασέ και σοκολάτα.
Συνταγή για γιορτινή πάβλοβα
Υλικά
1 έτοιμο δίσκο μαρέγκας ή 10 - 12 μπεζέδες
10 - 12 μαρόν γλασέ
¼ φλιτζανιού κονιάκ
½ φλιτζάνι γάλα
500ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
2 - 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 - 2 παστέλια από αμύγδαλα1 - 2 παστέλια από αμύγδαλα1 - 2 παστέλια από αμύγδαλα1 - 2 παστέλια από αμύγδαλα1 - 2 παστέλια από αμύγδαλα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε μία κατσαρόλα το γάλα και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια της κουβερτούρας. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα, προσθέτετε το κονιάκ κι αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνετε να κρυώσει.
Στο μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί.
Για να ετοιμάσετε την πάβλοβα, τοποθετείτε τις μαρέγκες ή τους μπεζέδες σε μία πιατέλα, βάζετε από πάνω τη μισή ποσότητα σαντιγί, τα μισά μαρόνα γλασέ, περιχύνετε με λίγη από τη σοκολάτα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Στο τέλος πασπαλίζετε με τα παστέλια και σερβίρετε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr