
Μιλφέιγ σημαίνει "χίλια φύλλα" και είναι ένα γλυκό που όλοι λατρεύουμε και απολαμβάνουμε.
Η απαλή κρέμα με το τραγανό φύλλο είναι ένας θεϊκός συνδυασμός που λιώνει στο στόμα και σας δίνουμε την καλύτερη και πιο απλή συνταγή για μιλφέιγ με μόνο 5 υλικά!
Συνταγή για μιλφέιγ
Υλικά
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση μιλφέιγ
600 ml γάλα πλήρες, κρύο
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά, κρύα
2 πακέτα (των 200 γρ. το ένα) σφολιατίνια
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τη σκόνη κρέμας ζαχαροπλαστικής και το γάλα και τα χτυπάτε για 5 λ με το μίξερ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασία της. Σε άλλο καθαρό μπολ βάζετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με καθαρό, στεγνό μίξερ χειρός μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί.
Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο μπολ με την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνετε μια στρώση με σφολιατίνια, σε ένα παραλληλόγραμο πυρέξ, το ένα δίπλα στο άλλο φροντίζοντας να καλυφθεί καλά τη βάση. Αν υπάρχουν κενά κόψτε μερικά σφολιατίνια για να τα συμπληρώσετε. Πάνω από τα σφολιατίνια απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή από το μείγμα κρέμας-σαντιγί.
Πάνω από τη κρέμα στρώνετε άλλη μια στρώση σφολιατίνια και τα σκεπάζετε ομοιόμορφα με την υπόλοιπη μισή κρέμας. Ψιλο-θρυμματίζετε τα υπόλοιπα σφολιατίνια και τα πασπαλίζετε καλά σε όλη την επιφάνεια πάνω από τη κρέμα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και το σερβίρετε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr