
Εκπληκτική σοκολατόπιτα με ρευστή σάλτσα καραμέλας, κολασμένη, υγρή και ασύγκριτη!
Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η καλύτερη συνταγή για σοκολατόπιτα.
Υλικά
Για τη σοκολατόπιτα
250 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. σοκολάτα 60%
250 γραμ. ζάχαρη
4 αυγά
2 κ.σ. λικέρ της αρεσκείας σας
60 γραμ. αλεύρι
150 γραμ. λευκή σοκολάτα
παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
Για τη σάλτσα καραμέλας με φυστικοβούτυρο
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
120 γραμ. φυστικοβούτυρο
60 γραμ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 μπάρα σοκολάτας καραμέλα-φιστίκι
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε πρώτα και πασπαλίζουμε με κακάο μικρό πυρίμαχο σκεύος 28×20 εκ. Εναλλακτικά, τσαλακώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί, το βρέχουμε και το στρώνουμε μέσα στο πυρίμαχο σκεύος ώστε να ξεφορμάρουμε μετά το ψήσιμο τη σοκολατόπιτα.
Ξεκινάμε τη συνταγή
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Προσθέτουμε το λικέρ και αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός να κρεμώσουν, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια και απαλά ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε στο σκεύος και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα για 25′ περίπου, μέχρι η επιφάνεια να κάνει κρούστα που σπάει αλλά η καρδιά του να παραμείνει υγρή και να τρέχει υγρή σοκολάτα.
Σερβίρεται ζεστό με sauce φυστικοβούτυρο και παγωτό.
Δείτε εδώ τη συνταγή μου για εύκολο και τέλειο παγωτό βανίλια.
Για τη ρευστή σάλτσα καραμέλας
Ψιλοκόβουμε την μπάρα σοκολάτας και την βάζουμε, καθώς κι όλα τα υπόλοιπα υλικά, σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
Από την ώρα που θα πάρει βράση βράζουμε για 4′ σε μέτρια φωτιά να πυκνώσει.
Δεν την παγώνουμε γιατί θα σφίξει πολύ. Θα γίνει σαν καραμέλα γάλακτος.
Σε περίπτωση που κρυώσει και σφίξει απλά την ζεσταίνουμε λίγο να μαλακώσει.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr