
Χριστουγεννιάτικο γευστικό και ζουμερό brownie! Ενα κλασικό γλυκό που σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη! Κολασμένα νόστιμο και πολύ πολύ εύκολο.
Είναι πολύ απλό και τρομερά νόστιμο. Η συνταγή ανήκει στη food blogger mrssoupe.
Τα βασικά υλικά που θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις είναι αλεύρι, κακάο, βούτυρο, γάλα, υποκατάστατο ζάχαρης (χρησιμοποιώ ζάχαρη από monk fruit), κουβερτούρα 100% κακάο ή στέβια.
Χριστουγεννιάτικο brownie
Υλικά
120 γρ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
120 ml. γάλα ή φυτικό ρόφημα
250 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης
150 γρ. κουβερτούρα 100% κακάο ή στέβια
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. κακάο
για τη δεύτερη στρώση:
110 γρ. κουβερτούρα 100% κακάο ή στέβια
1,5 κ.σ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση
Ξεκίνα βάζοντας κατσαρολάκι στο μάτι. Ρίξε μέσα το βούτυρο και άφησέ το να λιώσει.
Ρίξε το γάλα και ανακάτεψε. Πρόσθεσε το υποκατάστατο ζάχαρης και ανακάτεψε. Πρόσθεσε την κουβερτούρα και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει εκτός ματιού.
Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι και το κακάο. Πρόσθεσε το ζεστό μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψε καλά. Μετέφερε σε ταψάκι βουτυρωμένο.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Βγάλε από τον φούρνο και άφησε το brownie να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
Φτιάξε την γκανάς. Λιώσε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και ανακάτεψέ την με το φυστικοβούτυρο. Ρίξε το μείγμα πάνω στο brownie. Βάλε στο ψυγείο για ένα ολόκληρο βράδυ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr