Ψάχνετε μια συνταγή για αρωματικό και πολύ γευστικό γλυκό ψυγείου για το γιορτινό τραπέζι; Σας έχουμε τη λύση!
Αυτό το δροσερό γλυκό με κρέμα, μπισκότα και μπαχαρικά θα κάνει όλο το σπίτι να μυρίσει Χριστούγεννα.
Συνταγή για χριστουγεννιάτικο γλυκό ψυγείου
Υλικά
1 κολοκύθα 500-600 γραμμάρια
2 φακελάκια κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής
1.2 λίτρα γάλα
1 πρέζα τζίντζερ
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα μπαχάρι τριμμένο
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 ποτήρι χυμό ρόδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και αλατίζουμε ελαφρά. Βάζουμε σε ταψί με τη σάρκα προς τα κάτω και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να τρυπιέται η φλούδα. Αφαιρούμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και πολτοποιούμε.
Αφού κρυώσει λίγο και εν τω μεταξύ χτυπάμε τα φακελάκια της κρέμας ζαχαροπλαστικής με το γάλα να πήξει και μοιράζουμε σε δύο μπολ.
Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας στο ένα μπολ και όλα μας τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε και τα δύο μπολ στο ψυγείο
Βουτάμε τα μπισκότα στο χυμό ρόδι και στρώνουμε σε πυρέξ. Μπορείτε φυσικά να βάλετε και διπλή στρώση. Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό αν περισσέψει
Απλώνουμε την απλή κρέμα πάνω από τη βάση του μπισκότου και καλύπτουμε με τη δεύτερη στρώση με άρωμα κολοκύθας.
Αφήνουμε ξανά για μια ώρα περίπου να δέσει το γλυκό.
Σερβίρουμε αν θέλουμε με μια ροζέτα σαντιγί
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr