
Το πιο δροσερό cheesecake λεμονιού είναι εδώ και τρώγεται τέλεια από το ψυγείο.
Για να φτιάξεις και εσύ αυτά τα ατομικά cheesecakes λεμονιού θα χρειαστείς μπισκότα και βούτυρο για τη βάση και τυρί μασκαρπόνε, γιαούρτι, υποκατάστατο ζάχαρης από monk fruit, βανιλίνη, χυμό λεμονιού και λίγο αλεύρι για τη δεύτερη στρώση.
Συνταγή για cheesecake λεμονιού
Υλικά
για τη βάση:
150 γρ. μπισκότα της επιλογής σου (με ή χωρίς ζάχαρη)
70 γρ. βούτυρο λιωμένο
για τη δεύτερη στρώση:
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
80 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης από monk fruit
140 γρ. γιαούρτι
2 αυγά
26 ml χυμό λεμονιού
1 βανιλίνη
2 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση
Ξεκίνα χτυπώντας τα μπισκότα στο μούλτι. Ανακάτεψέ με τα με το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα ταψάκι για cupcakes χώρισε το μείγμα στα 12 και φτιάξε τη βάση των cheesecakes.
Για τη δεύτερη στρώση σε ένα μπολ χτύπα με το μίξερ το γιαούρτι, το τυρί μασκαρπόνε και το υποκατάστατο ζάχαρης. Πρόσθεσε τα αυγά και χτύπα ξανά. Πρόσθεσε τον χυμό λεμονιού και τη βανιλίνη και χτύπα ξανά. Πρόσθεσε και το αλεύρι και χτύπα. Χώρισε το μείγμα στα 12 και γέμισε το ταψάκι για cupcakes.
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 18-20 λεπτά.
Βγάλε από τον φούρνο και άφησε τα cheesecakes να κρυώσουν. Έπειτα βαλ'τα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Είναι έτοιμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr