
Αυτό το τέλειο vegan κέικ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, είναι ό,τι καλύτερο για τη νηστεία, αλλά και για vegan διατροφή.
Ένα vegan κέικ γεμάτο υπερτροφές! Χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, απλά φανταστικό.
Vegan κέικ χωρίς ζάχαρη και γλουτένη
Υλικά
Για το vegan κέικ
1½ φλ. μέλι θυμαρίσιο (ή maple syrup για αυστηρά vegan)
1 φλ. σπορέλαιο
3/4 φλ. ταχίνι με κακάο (ή της αρεσκείας σας)
1 φλ. χυμό πορτοκάλι
1/4 φλ. κονιάκ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι (ακέρωτο)
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλο
4 φλ. αλεύρι χ.γ.
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
1/2 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
Εκτέλεση
Για το vegan κέικ χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη κοσκινίζουμε πρώτα το μπέικιν με το αλεύρι.
Διαλύουμε το ταχίνι με λίγο χυμό.
Βάζουμε σε μπολ το μέλι, το λάδι, το ταχίνι, το χυμό, το κονιάκ, το ξύσμα, την κανέλα και τα γαρύφαλα.
Δουλεύουμε το μείγμα πολύ γρήγορα με κυκλικές κινήσεις με σύρμα για να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder.
Τέλος προσθέτουμε την σταφίδα με το καρύδι.
Απαλά ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε 2 μακρόστενες φόρμες του κέικ και τις αλευρώνουμε.
Γεμίζουμε κάθε φόρμα.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε το κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 ºC στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα.
Θέλει καλό ψήσιμο γιατί κρατάει υγρασία.
Ελέγχουμε με την λάμα του μαχαιριού.
Δεν ανοιγοκλείνουμε τον φούρνο όταν ψήνεται το κέικ.
Μυστικό
Είναι προτιμότερο να ψήσουμε σε μακρόστενες φόρμες παρά σε στρογγυλή βαθιά φόρμα γιατί ξεφορμάρεται δύσκολα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr