
Μία πολύ εύκολη συνταγή για φανταστικά ρολάκια κανέλας που θα σας ξετρελάνουν.
Είναι ιδανικό γλυκό σνακ και συνοδευτικό για τον καφέ σας, αλλά και για τα παιδιά, για τα φθινοπωρινά και τα χειμωνιάτικα απογεύματα.
Η συνταγή από τη food blogger mamatsita
Ρολάκια κανέλας με σταφίδες
Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
30 γρ. βούτυρο λιωμένο
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1& 1/2 κ.γλ. κανέλα
1/3 κούπας σταφίδες ξανθέςγια το frosting (προαιρετικό)
1 κ.σ. κρέμα τυριού
1 1/2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
1. Αλευρώνω ελαφρά τον πάγκο, ανοίγω το φύλλο σφολιάτας από την συσκευασία του, το απλώνω στον πάγκο και αλείφω την επιφάνεια του με το λιωμένο βούτυρο.
2. Σε ένα μπολ προσθέτω την ζάχαρη και την κανέλα. Τα ανακατεύω καλά και τα απλώνω στην επιφάνεια του φύλλου προσθέτοντας και τις σταφίδες.
3. Τυλίγω σε ένα σφιχτό ρολό το φύλλο από την μακριά πλευρά του και στη συνέχεια κόβω σε φέτες πάχους 5 εκ. περίπου τις οποίες τοποθετώ στο πυρίμαχο σκεύος που χρησιμοποιώ έχοντας το βουτυρώσει πρώτα καλά.
Προσέχω να μην ακουμπούν η μία την άλλη. Αν έχει περισσέψει κανελοζάχαρη, πασπαλίζω με αυτή τα ρολλάκια από πάνω.
4. Ψήνω τα ρολλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25-30 περίπου λεπτά, μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει και η σφολιάτα να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
5.Ραντίζω τα ρολλάκια με το frosting (προαιρετικό) το οποίο έχω ετοιμάσει ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
Tip:
– για ακόμα μεγαλύτερο τραγανό αποτέλεσμα, τοποθέτησε τα ρολλάκια για μερικά λεπτά στο ψυγείο πριν το ψήσιμο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr