X

Συνταγή: Σούπερ αφράτο κέικ μήλου χωρίς αλεύρι και ζάχαρη, τέλειο για το φθινόπωρο

Σούπερ αφράτο, μαλακό και υγιεινό κέικ μήλου που θα σου πάρει τα μυαλά.

Γράφει: TheToc team

Σούπερ αφράτο, μαλακό και υγιεινό κέικ μήλου που θα σου πάρει τα μυαλά.

Η συνταγή από τη food blogger mrssoupe.

Κέικ μήλου

Υλικά

1-2 μήλα κομμένα σε φέτες
1 φλ. αλεύρι βρώμης
1 φλ. αλεύρι αμυγδάλου
1 κ.γ. κανέλα
1/2 φλ. υποκατάστατο ζάχαρης (χρησιμοποίησα από monk fruit)
1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
3 αυγά
1/2 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
8 κ.σ. βούτυρο ή λάδι καρύδας

Διαβάστε Επίσης

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το βούτυρο με το υποκατάστατο ζάχαρης και το σιρόπι σφενδάμου.
Σε άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι αμυγδάλου, την κανέλα, τα αυγά, το baking powder και το αλάτι. Ρίξε μέσα και το παραπάνω μείγμα. Ανακάτεψε.
Πρόσθεσε αν θέλεις και το ένα μήλο μέσα στο μείγμα σου.
Μετέφερε το μείγμα σε ταψάκι και από πάνω τοποθέτησε φέτες μήλου και το ψηλοκομμένο αμύγδαλο.
Βάλε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Σκέπασε το ταψί σου αν σου φαίνεται ότι πάει να αρπάξει από πάνω το κέικ.

Διαβάστε Επίσης