
Γλυκιά απόλαυση που σε δροσίζει! Αυτό το γλυκό ψυγείου ρολό μπισκότο είναι το τέλειο απογευματινό γλύκισμα για τις καλοκαιρινές ημέρες.
Η απαλή υφή του μπισκότου συναντά αέρινη σαντιγί δημιουργώντας ένα εύκολο γλυκό που εντυπωσιάζει.
Τη συνταγή βρήκαμε από τη food blogger paxxi.
Συνταγή: Γλυκό ψυγείου ρολό μπισκότο
Υλικά
5 μπισκότα τύπου πτι μπερ
20 μπισκότα μιράντα
500 γρ φυτική σαντιγί κρύα*
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
45 γρ άχνη ζάχαρη
190 γρ κρέμα μπισκότο
3 μπισκότα τύπου πτι μπερ θρυμματισμένα
Άλειμμά μπισκότου:
62 γρ μπισκότα τύπου μιράντα πτι-μπέρ
50 ml γάλα εβαπορέ πλήρες αδιάλυτο
½ κ. γ. άχνη ζάχαρη
5 γρ βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Ρίχνω στο μπολ τη φυτική σαντιγί και την χτυπάω με το μίξερ να μαλακώσει.
Προσθέτω την άχνη, τη βανίλια και συνεχίζω την ανάδευση μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Απλώνω πάνω σε μεμβράνη 5 μπισκότα πτι μπερ στη σειρά και βάζω δεξιά και αριστερά τους 2 σειρές μπισκότα μιράντα στο ίδιο μήκος (20 τμχ).
Βάζω κουταλιές-κουταλιές από τη σαντιγί πάνω στα μπισκότα και με τη ράχη του κουταλιού την απλώνω να καλύψει τα μπισκότα.
Φτιάχνω το άλειμμα μπισκότου όπως ΕΔΩ και το βάζω σε κορνέ.
Στο κέντρο κατά μήκος βάζω το άλειμμα μπισκότου, θρυμματίζω 3 μπισκότα και πασπαλίζω ένα μέρος τους πάνω στο άλειμμα.
Με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγω σε ρολό, το κλείνω πάνω/κάτω σαν καραμέλα και το βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες.
Το μεταφέρω στην πιατέλα και καλύπτω εξωτερικά είτε με κορνέ είτε με μια σπάτουλα με την υπόλοιπη σαντίγι.
Γαρνίρω δημιουργώντας διαγώνιες γραμμές με κορνέ με άλειμμα μπισκότου και μια λωρίδα στη μέση σαντιγί την οποία πασπαλίζω με λίγο θρυμματισμένο μπισκότο.
Το βάζω στο ψυγείο για άλλες 2 ώρες πριν το κόψω σε κομμάτια.
Σημείωση:
*Μπορώ να χρησιμοποιήσω αντί φυτικής σαντιγίς κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά με 15 γρ κόρν φλάουρ για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr