
Σιροπιαστή καρυδόπιτα εύκολη και αφράτη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, που την τρως και σου θυμίζει τη μαμά σου. Μόνο συγχαρητήρια θα παίρνετε με αυτή τη συνταγή. Η γεύση της είναι το κάτι άλλο!
Υλικά Συνταγής
7 μεγάλα αυγά
200 γραμ. ζάχαρη
250 γραμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
50 γραμ. σπορέλαιο
125 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη
Στερεά υλικά
230 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γραμ. αλεύρι μαλακό
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1½ κ.γλ. κανέλα
1/4 κ.γλ. γαρύφαλλο
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
30 γραμ. κακάο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
500 γραμ. νερό
1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
2 κ.σ. κονιάκ
500 γραμ. ζάχαρη
Για την επικάλυψη
200 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
150 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
λίγο ψιλοκομμένο καρύδι
λίγη τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα σοκολάτας
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr