
Καλοκαιρινό γλυκό με άφθονη σοκολάτα με γιαουρτένια κρέμα, μπόλικα κομμάτια κομπόστας ροδάκινο και για επικάλυψη μια κολασμένη γκαναζ σοκολάτας που ολοκληρώνει αυτή τη γευστική αμαρτία μοναδικά!
Σίγουρα πρέπει να το φτιάξεις.
Η συνταγή ανήκει στον Πέτρο Μαουνατζή.
Καλοκαιρινό γλυκό με φρούτα και σοκολάτα
Υλικά
100γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120γρ Ζάχαρη
3 Αυγά
30γρ Κακάο
1/2 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
300γρ 36% Κρέμα Γάλακτος
200γρ 5% Γιαούρτι
40γρ Ζάχαρη Άχνη
680γρ Ροδάκινο κομπόστα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
150ml 36% Κρέμα Γάλακτος
100γρ Κουβερτούρα σοκολάτα
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
50γρ Σαντιγί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς, σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέκιν και το κακάο. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και αφράτο. Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το μπεκιν και το κακάο, ανακατεύουμε απαλά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα τσέρκι 18 εκατ αφού πριν τοποθετήσουμε λαδόκολλα και ψήνουμε 20-25 λεπτά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr