
Ένα πεντανόστιμο κέικ πορτοκάλι με cranberries, blueberries, raspeberries που δεν περιέχει ζάχαρη, βούτυρο και αυγά και είναι και πολύ υγιεινό.
Δεν χρειάζεται να το βάλετε στο ψυγείο. Για να το αποθηκεύσετε βάλτε το σε τάπερ που κλείνει καλά ή σε σακουλάκι και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και για 3 μέρες.
Μπορείτε επίσης να το φυλάξετε στην κατάψυξη μέχρι και γαι 2 μήνες.
Κέικ πορτοκάλι με cranberries
Υλικά
1 φλ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λιναρόσπορο μουλιασμένο σε 3 κ.σ. ζεστό νερό
240 γρ. (2 φλ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ 1 κ.σ.)
150 γρ. (3/4 φλ.) υποκατάστατο ζάχαρης (ζάχαρη καρύδας, στέβια 1:1, εριθρυτόλη, ξυλιτόλη, ζάχαρη από monk fruit)
1 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φλ. κατεψυγμένα cranberries, raspberries, blueberries
για το γλάσο πορτοκαλιού
1 φλ. υποκατάστατο άχνης
1-2 κ.σ. χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ξεκινήστε μουλιάζοντας τον αλεσμένο λιναρόσπορο στο ζεστό νερό. Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα cranberries. Αφού ανακατέψετε τα υλικά με το χέρι (όχι πολύ γιατί θα σφίξει η ζύμη σας) προσθέστε τα cranberries, τα rasberries, τα blueberries ή ό,τι από αυτά επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε. Ανακατέψτε με τα χέρια.
Αλείψτε με ελαιόλαδο μια φόρμα για κέικ και στρώστε μέσα σε αυτήν το κέικ-ψωμί σας. Ψήστε για 30 λεπτά και μπήξτε ένα μαχαίρι στο εσωτερικό για να δείτε αν θα βγει καθαρό. Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο. Διαφορετικά αφήστε 5 λεπτά ακόμα και τσεκάρετε ξανά.
Βγάλτε από τον φούρνο και βγάλτε το κέικ σας από το ταψάκι. Αφήστε 10 λεπτά πριν το κόψετε.
Αν επιλέξετε να βάλετε και γλάσο στο κέικ σας κάντε το αφού κρυώσει εντελώς. Ανακατέψτε το υποκατάστατο άχνης με τον χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε το μείγμα πάνω στο κέικ.
Συνταγή από τη food blogger mrssoupe
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr