
Τα καλύτερα μακαρόν που είναι εξωτερικά αφράτα και εσωτερικά μαστιχωτά. Η παρασκευή τους είναι πανεύκολη. Δοκιμάστε τα.
ΥΛΙΚΑ για 38-40 κομμάτια
500 γρ. λευκά αμύγδαλα
500 γρ. άχνη ζάχαρη
8 ασπράδια αυγών
2 βανίλιες
λιγότερο από 1/2 κ.γ αλάτι
λίγες σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλο
Για την κρέμα
2 κούπες γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου βανίλια
1/2 κούπα μαργαρίνη ή βούτυρο
1 βανίλια
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
200 γρ. κρύο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάω με την κρέμα. Σε κατσαρόλα βάζω όλα τα 5 πρώτα υλικά μαζί και βράζω ανακατεύοντας συνεχώς να πήξει η κρέμα. Την αδειάζω σε ένα μπολ και την σκεπάζω με μεμβράνη να κολλήσει στην επιφάνεια της κρέμας. Την αφήνω να κρυώσει καλά.
-Βάζω στο μπλέντερ σε 3-4 δόσεις τα αμύγδαλα με την άχνη ζάχαρη και τα κάνω σκόνη σχεδόν.(Μη τα αλέσετε χωρίς την άχνη γιατί θα βγάλουν το λάδι τους.)

-Χτυπάω τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτω μεμιάς τα αλεσμένα αμύγδαλα με την άχνη, ανακατεύω με σπάτουλα μέχρι να έχω μια παχιά και κολλώδη μάζα. Δεν ανησυχώ για το ανακάτεμα γιατί θα πέσει ο όγκος από τα ασπράδια. Προσθέτω τις βανίλιες και το άρωμα πικραμύγδαλο.
Βάζω το μείγμα σε κορνέ και βγάζω μπαλάκια μικρά με διάμετρο 3 εκ. περίπου σε 2 ταψιά με λαδόκολλα. Θα βγουν 4 ταψιά.
Στα μισά κομμάτια στερεώνω κι ένα αμύγδαλο από πάνω.
Ψήνω τα 2 πρώτα στους 150 με αέρα για 12-14 λεπτά περίπου μέχρι να χρυσίσουν ελαφρά στις άκρες και λίγο προς τα μέσα.
Ξεκολλάω τα μακαρόν με μια σπάτουλα αφού κρυώσουν λίγο.
-Χτυπάω το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί και προσθέτω και την κρύα κρέμα χτυπώντας να ενωθούν καλά.
Βάζω την κρέμα σε κορνέ και γεμίζω τα μακαρόν. Αυτό μπορώ να το κάνω και με ένα κουτάλι.
Τα διατηρώ στο ψυγείο.
ΠΗΓΗ xrysessyntages.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr