Αυτή η συνταγή για vegan μηλόπιτα σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Φτιάχνεται με τα πιο απλά υλικά, είναι υγιεινή και πεντανόστιμη.
Οπως λέει η διαγτροφολόγος Μαρία Μεντζέλου, που δίνει αυτή τη συνταγή στον λογαριασμό της στο instagram, αυτή η εκτέλεση μπορεί να γίνει χωρίς γαλακτοκομικά, γλουτένη και ζάχαρη.
Vegan μηλόπιτα
Υλικά
Για τη ζύμη
1 1/3 φλ. Αλεύρι βρώμης
2 κ.σ. Υγρή στέβια (1/4 φλ. Ζάχαρη για όποιον θέλει )
1/4 κ.γλ. Κανέλα
1/4 φλ. Ελαιόλαδο
2 κ.σ. Νερό
Για τη γέμιση
400 γρ. Μήλα κομμένα σε φέτες
1 κ. Γλ. Υγρή στέβια (ή 1 κ.σ. Μέλι ή σιρόπι αγαύης)
Προαιρετικά: 1/2 κούπα καρύδια & 1/2 κούπα σταφίδες
Για το crumble topping
1/2 φλ. Αλεύρι βρώμης
1/2 φλ. Νιφάδες βρώμης
2 κ.σ. Υγρή στέβια ή (1/2 φλ. Ζάχαρη)
1/4 φλ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά της ζύμης και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ζυμώνουμε.
Απλώνουμε το ζυμάρι στο ταψί και ψήνουμε τη ζύμη για 12 λεπτά.
Για τη γέμιση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και απλώνουμε πάνω από τη ζύμη.
Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά του crumble και απλώνουμε πάνω από το μήλο.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Περιμένουμε 20 λεπτά να κρυώσει πριν σερβίρουμε!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr