
Έφτασε η εποχή από τις κολοκύθες και αφού θα φτιάξεις μπόλικες, υπάρχει και μια επιπλέον ιδέα. Κέικ με κολοκύθα λοιπόν, μπόλικα μπαχαρικά και καρύδια!
Συνδυασμοί που κλέβουν την παράσταση και σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις! Εύκολο, νόστιμο ιδανικό για κάθε ώρα της μέρας! Η συνταγή ανήκει στον food creator Πέτρο Μαουνατζή.
Συνταγή για κέικ κολοκύθας
Υλικά
6 Αυγά
300 γρ Κολοκύθα κίτρινη
300 γρ Ζάχαρη
300 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ Ηλιέλαιο
1 κγ Μπέικιν Πάουντερ
1 πορτοκάλι Φρέσκο χυμό λεμονιού
1 Ξύσμα πορτοκάλι
1 κγ Κανέλα
1/2 κγ Τζίντζερ(σκόνη)
1/2 κγ Μοσχοκάρυδο
στην μύτη Γαρίφαλο (Σκόνη)
150 γρ Καρύδια(τριμμένο)
1 Βανίλια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνω πρώτα τα αυγά, το λάδι, το χυμό από πορτοκαλί, τη ζάχαρη και ανακατεύω.
Στη συνέχεια κοσκινίζω το αλεύρι και το προσθέτω στο μείγμα μαζί με το μπέικιν και τα μπαχαρικά. Τέλος, ρίχνω το καρύδι, την τριμμένη κολοκύθα και τη βανίλια, ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Βάζω το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 170 στον αέρα. Σερβίρετε άψογα με γλάσο, ανακατέψτε ζάχαρη άχνη με χυμό από ένα λεμόνι.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr