
Μωσαϊκό του 10λεπτου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θα τρώμε όλο το καλοκαίρι.
Μια θεϊκή, εύκολη και απλή συνταγή για όλες τις ώρες.
Συνταγή για γλυκό μωσαϊκό του 10λεπτου
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΣΑΪΚΟ
250 gr μπισκότα digestive ή πτι μπερ
150 gr σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 gr βούτυρο
20 gr κακάο (2 κ.σ.)
25 gr καρύδα (3 κ.σ.)
45-50 gr καρύδια χοντροκομμένα (4 κ.σ.)
400 gr ζαχαρούχο γάλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
250 gr κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΜΟ
Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός.
Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr