
Αυτά τα τρουφάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη είναι ιδανικά για κέρασμα, αλλά και για όσους κάνουν διατροφή. Απολαύστε τα χωρίς τύψεις. Αν αντικαταστήσεις το βούτυρο και την κρέμα με φυτικά προϊόντα έχεις τα καλύτερα τρουφάκια για vegan διατροφή ή νηστεία.
Τη συνταγή βρήκαμε στην ιστοσελίδα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, argiro.gr.
Τρουφάκια σοκολάτας με στέβια
Υλικά
Για τα τρουφάκια
250 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
150 γρ. φυστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών
40 γρ. βούτυρο
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.γ. Slimfix υγρό γλυκαντικό με στέβια
1 πρέζα/ες αλάτι
1 κ.γ. κονιάκ ή ρούμι προαιρετικά
Για το γαρνίρισμα
Λιωμένη σοκολάτα
Φυστίκια
Ινδική καρύδα
Κακάο
Εκτέλεση
Για τα τρουφάκια με στέβια θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μέτριο πυρίμαχο μπολ, την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το φυστικοβούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το γλυκαντικό slim fix, το αλάτι και κάνουμε μπεν μαρί.
Ανακατεύουμε 2-3 φορές με μαλακή σπάτουλα να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Μόλις λιώσουν τα υλικά και γίνουν μια βελούδινη κρέμα σοκολάτας τα αποσύρουμε από την εστία.
Προαιρετικά, ρίχνουμε μέσα το κονιάκ κι ανακατεύουμε.
Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει το μείγμα για τα τρουφάκια χωρίς ζάχαρη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε για 30’ περίπου λεπτά μέχρι να παγώσει, να σφίξει και να σταθεροποιηθεί ώστε να πλάθεται σε τρουφάκια.
Με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε μείγμα και το πλάθουμε στις παλάμες σε σχήμα σφαιρικό.
*Tip: Αν την ώρα που πλάθουμε το μείγμα για τρουφάκια ζεσταθεί και λιώνει αφήνουμε για 10’ στο ψυγείο να σφίξει.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr