
Αν σου περίσσεψε πασχαλινό τσουρέκι που δεν κατανάλωσες, δες πως μπορείς να το μετατρέψεις σε σοκολατένιο γλυκό ταψιού.
Απλή και γευστική συνταγή, αποτελώντας τον ιδανικό τρόπο να αξιοποιήσεις κάθε κομμάτι του αγαπημένου σου τσουρεκιού. Αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα… Και έχεις ένα εκπληκτικό σοκολατένιο γλυκό ταψιού έτοιμο να απολαύσεις!
Τη συνταγή για αυτότ ο λαχταριστό γλυκό βρήκαμε από την food blogger paxxi.
Συνταγή: Σοκολατένιο γλυκό ταψιού με τσουρέκι
Υλικά
250 γρ τσουρέκι
120 γρ πραλίνα φουντουκιού
2 αυγά
1 κρόκος
200 γρ γάλα πλήρες
200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60 γρ ζάχαρη
1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
40 γρ κουβερτούρα
25 γρ φουντούκια
Εκτέλεση
Κόβω το τσουρέκι σε φέτες 1,2 – 2 εκ και τις αλείφω με πραλίνα.
Τις βάζω σε βουτυρωμένο ταψί να καλύπτει λίγο η μια φέτα την άλλη.
Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, τον κρόκο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Ρίχνω το μείγμα στο ταψί λούζοντας τις φέτες του τσουρεκιού και αφήνω το ταψί για 15 λεπτά να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου.
Πασπαλίζω με χοντροκομμένα φουντούκια και κουβερτούρα, το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 160°C για 45 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, πασπαλίζω με άχνη και σερβίρω με κουτάλα!
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr