
Τα πιο εύκολα τρουφάκια μηλοπιτάκια είναι εδώ και είναι και χωρίς ζάχαρη.
Το τέλειο γλυκό για τα φθινοπωρινά σου κεράσματα. Η συνταγή από τη food blogger mrssoupe.
Υλικά
75 γρ. μήλο ψιλοκομμένο
55 γρ. τυρί κρέμα light
2 κ.σ. υποκατάστατο ζάχαρης (χρησιμοποίησα από monk fruit)
175 γρ. μπισκότα Vitafree αμύγδαλο-σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
1/2 κ.γ. κανέλα
100 γρ. λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
για το σερβίρισμα
200 γρ. λευκή σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
λίγη κανέλα
Εκτέλεση
Ξεκίνα ρίχνοντας σε αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί το ψιλοκομμένο μήλο με λίγο νερό (3-4 κ.σ.). Μαγείρεψε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το μήλο. Βγάλε στην άκρη.
Σε ένα μπολ ρίξε το τυρί κρέμα και το υποκατάστατο ζάχαρης και ανακάτεψε καλά. Πρόσθεσε τα μπισκότα αφού πρώτα τα χτυπήσεις στο μούλτι. Πρόσθεσε την κανέλα και τη λευκή σοκολάτα λιωμένη. Ανακάτεψε καλά (θέλει και λίγο χέρια). Ρίξε μέσα και το ψιλοκομμένο μήλο. Ανακάτεψε.
Βάλε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάλε και σχημάτισε μπάλες. Βάλε και πάλι στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Λιώσε τα 200 γρ. λευκής σοκολάτας και βούτα μέσα τα τρουφάκια σου. Ρίξε από πάνω πολύ λίγη κανέλα και βάλε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Τα τρουφάκια σου είναι έτοιμα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr