
Σούπα ζεστής και λαχταριστής σοκολάτας με marshmallows! Θα τη λατρέψετε!
Υλικά για τη σούπα
800 ml Κρέμα γάλακτος 36%
200 ml γάλα
200 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
450 γρ. κουβερτούρα
60 ml Frangelico
Για τα κρουτόν:
2 μεγάλα μπριος κομμένα σε κύβους των 2,5 εκατοστών
150 γρ βούτυρο λιωμένο
3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
Για τη σαντιγί:
400 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ ζάχαρη άχνη
1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα
8 φράουλες κομμένες στα 4
3 ΚΣ blueberries
4 ΚΣ φλέικς από λεύκη σοκολάτα
Συνταγή
Αλείφουμε τα κομμάτια του μπριος με το λιωμένο βούτυρο.
Κάνουμε ένα μείγμα από την ζάχαρη και την κανέλα.
Βάζουμε τα κρουτόν στο μείγμα τις ζάχαρης και τα καλύπτουμε με μια στρώση από το μείγμα με την κανέλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10 λεπτά.
Σούπα σοκολάτας – Για την σαντιγί και το γαρνίρισμα:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την κρεμά με το γάλα και την ζάχαρη.
Δεν πρέπει να πάρουν βράση.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Προσθέτουμε το καυτό μείγμα της κρέμας με το γάλα.
Περιμένουμε για ένα λεπτό.
Με αργές κινήσεις ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το Frangelico και ανακατεύουμε.
Αν την θέλουμε πιο πηκτή βάζουμε 2 ΚΣ κορν φλαουρ σε 4 ΚΣ νερό και το διαλύουμε.
Βάζουμε την λιωμένη σοκολάτα στην κατσαρόλα και λίγο πριν χοχλάσει την δένουμε με το κορν φλαουρ.
Σερβίρουμε σε πιάτα της σούπας.
Στο κέντρο κάνουμε μια ροζέτα από την σαντιγί.
Βάζουμε γύρο από την σαντιγί τα κρουτόν από το μπριος.
Στην κορυφή τις φράουλες και τα blueberries και τέλος πασπαλίζουμε την σούπα με φλέικς της λευκής σοκολάτας.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr