
Το απόλυτο γλυκό για το καλοκαίρι που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας!
Cheesecake με riccota και σάλτσα από βατόμουρα, από τον γνωστό σεφ Γιώργο Τσούλη.
Συνταγή: Cheesecake με riccota και σάλτσα από βατόμουρα
Υλικά
300 γρ. μπισκότα τύπου digestive
110 γρ. βούτυρο, λιωμένο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
230 γρ. τυρί μασκαρπόνε
500 γρ. τυρί riccota
400 γρ. γάλα εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 large αυγά
Για τη σάλτσα από βατόμουρα:
200 γρ. βατόμουρα
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλας
Εκτέλεση
Βάζουμε τα μπισκότα στο πολυκοπτικό με τα μαχαίρια και τα θρυμματίζουμε πολύ καλά (τα βάζουμε σε δόσεις μέσα γιατί δε χωράνε όλα μαζί).
Αδειάζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα τα λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22εκ. Αδειάζουμε μέσα τα μπισκότα και απλώνουμε καλά με τα χέρια μας σε όλη την επιφάνεια του σκεύους σχηματίζοντας και τοιχώματα 3εκ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς στον αέρα τη βάση για 10 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί η βάση την αφαιρούμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα τυριά, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σείρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
Τέλος προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα εβαπορέ ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην κρύα βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 1 ώρα. Αν δείτε ότι πέρνει γρήγορα χρώμα το γλυκό το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο.
Μόλις ετοιμαστέι το γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά για 1-2 ώρες και το σερβίρουμε με τη κρύα σάλτσα από βατόμουρα.
Εκτέλεση για τη σάλτσα: Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό κατσαρολάκι και τα σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά μέχρι να δέσει το σιρόπι αλλά τα φρούτα να μην έχουν διαλυθεί.
Μόλις ετοιμάσουμε τη σάλτσα την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει πολύ καλά.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr