Από την κλασική φέτα στη χωριάτικη σαλάτα, μέχρι την εκλεπτυσμένη παρμεζάνα σε ζυμαρικά, στη δυτική διατροφή ξέρουμε να αγαπάμε το τυρί. Ωστόσο, οι ειδικοί της Academy of Cheese ισχυρίζονται ότι οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε καθημερινά λάθη με το τυρί μας, που μπορεί να του στερήσουν τη γεύση, την ποιότητα ή ακόμα και τη θρεπτική του αξία. Δες τα παρακάτω λάθη και τις συμβουλές που έδωσαν, μέσω της dailymail, και βεβαιώσου ότι αποθηκεύεις και σερβίρεις το τυρί σου σωστά.
Τυριά: Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τι να αποφύγεις πάση θυσία
1. Μην τυλίγεις το τυρί με πλαστική μεμβράνη
Το πρώτο μεγάλο λάθος; Η αποθήκευση του τυριού σε πλαστική μεμβράνη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το τυρί είναι ένας "ζωντανός οργανισμός" που χρειάζεται να αναπνέει. Όταν το τυλίγεις σε πλαστικό, το "πνίγεις" και αλλοιώνεις τη γεύση του. Προτίμησε να το τυλίξεις σε χαρτί ή να το αποθηκεύσεις σε ένα δοχείο με αερισμό. Έτσι, θα παραμείνει φρέσκο και νόστιμο για περισσότερο καιρό.
2. Απόφυγε τον κεντρικό χώρο του ψυγείου
Πού βάζεις το τυρί σου στο ψυγείο; Αν το τοποθετείς στον κεντρικό χώρο, κάνεις λάθος. Ο ψυχρός αέρας εκεί μπορεί να το αφυδατώσει. Η Academy of Cheese συνιστά να τοποθετείς το τυρί στο συρτάρι για λαχανικά, όπου η υγρασία είναι υψηλότερη. Αυτό θα το βοηθήσει να διατηρήσει τη γεύση και την υφή του.
3. Μην καταψύχεις το τυρί
Μπορεί να σκέφτεσαι ότι η κατάψυξη είναι η καλύτερη λύση για να διατηρήσεις το τυρί σου για καιρό, αλλά οι ειδικοί λένε το αντίθετο. Η κατάψυξη αλλάζει τη δομή του, επηρεάζοντας τις πρωτεΐνες, τα λιπαρά και το νερό του. Όταν το ξεπαγώνεις, το αποτέλεσμα είναι μια κοκκώδης υφή και μια άνοστη γεύση. Αν θες πραγματικά να απολαύσεις το τυρί, μην το βάζεις στην κατάψυξη. Προτίμησε να αγοράζεις ποσότητες που θα προλάβεις να καταναλώσεις μέσα στις επόμενες μέρες.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr