Στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί διακοσμούν τα brownies με υπέροχα υλικά. Δείτε λοιπόν πώς φτιάχνονται τα παραδοσιακά brownies, τι υλικά θα χρειαστείτε και πώς να τα διακοσμήσετε για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.
Συστατικά
200 γρ ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους, συν επιπλέον για το άλειμμα
100 γρ μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
100 γρ σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
3 μεγάλα αυγά
300 γρ χρυσή άχνη ζάχαρη
100 γρ αλεύρι απλό
50 γρ κακάο σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών που θα φτιάξετε με τα εξής μπαχαρικά:
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένη κανέλα.
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο αλεσμένο.
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο μαχλέπι.
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο.
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο.
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο τζίντζερ.
Εκτέλεση
Λαδώνουμε και στρώνουμε μια φόρμα για μπράουνι 20 x 20 εκατοστά. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C/160 C κελσίου χρησιμοποιώντας τον ανεμιστήρα. Βάλτε το βούτυρο και τους δύο τύπους σοκολάτας σε ένα ανθεκτικό μπολ και είτε λιώστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα είτε βάλτε το πάνω από ένα τηγάνι με νερό που σιγοβράζει, ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αν έχετε το ειδικό σκεύος Μπεν μαρί για το λιώσιμο της σοκολάτας ακόμη καλύτερα.
Αφήστε το μείγμα σοκολάτας και βουτύρου να κρυώσει λίγο, ενώ χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικά χτυπητήρια. Μόλις το μείγμα γίνει απαλό, αφράτο και μοιάζει σαν να έχει διπλασιαστεί περίπου σε όγκο, βάζουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα και τα χτυπάμε μαζί. Προσθέστε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το ½ κουταλάκι του γλυκού από ανάμεικτα μπαχαρικά, ανακατέψτε καλά και μετά ρίξτε το στην φόρμα για Μπράουνι που έχετε ετοιμάσει. Μπορείτε να το ψήσετε και σε ένα απλό ταψί. Κάντε την επιφάνεια λεία με μια σπάτουλα και ψήστε για 20-25 λεπτά. Πριν βάλετε το μείγμα στον φούρνο, το επάνω μέρος θα πρέπει να φαίνεται σταθερό και γυαλιστερό, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει λίγο να ταλαντεύεται αν χτυπάτε απαλά την φόρμα ή το ταψί.
Αφήνουμε το μπράουνι να κρυώσει εντελώς στη φόρμα και μετά το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
Βγάλτε το παγωμένο μπράουνι από το ψυγείο και πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη για να δημιουργήσετε μια χιονισμένη επιφάνεια.