
Υπέροχη και πανεύκολη συνταγή για σουφλέ σοκολάτας. Θα χρειαστείς μόνο 4 υλικά για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο γλύκισμα για κάθε ώρα της ημέρας.
Η συνταγή από τον σεφ Γαβριήλ Νικολαϊδη.
Σουφλέ σοκολάτας
Υλικά
250 γρ σοκολάτα 65% κακάο
200 γρ βούτυρο
4 αβγά
100 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
Στήνουμε μπεν μαρί στερεώνοντας ένα γυάλινο ή μεταλλικό μπολ σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσέχουμε να μην ακουμπάει το μπολ στον πάτο της κατσαρόλας.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε στο μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο -το οποίο έχουμε επίσης τεμαχίσει σε μικρά κομμάτια- και ανακατεύουμε προσθέτοντας τη ζάχαρη.
Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί, αφήνουμε να έρθει το μίγμα σε θερμοκρασία δωματίου και ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε πολύ καλά προσέχοντας να έχει ομογενοποιηθεί πολύ καλά.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο 8 ατομικές φόρμες.
Τις γεμίζουμε με το μίγμα και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr