
Πολλοί λατρεύουν τα γλυκά, ωστόσο διστάζουν να τα φτιάξουν μόνοι τους, καθώς θεωρούν δύσκολη τη διαδικασία. Ωστόσο, το γλυκό ψυγείου με ζελέ, με συνταγή του σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη, αποδεικνύει ότι ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα πεντανόμιστο γλυκό, εύκολα και με λίγα υλικά.
Υλικά
- Μία φέτα παντεσπάνι
- Λίγο γάλα ή σιρόπι ζάχαρης
- 500 ml γάλα
- 120 γρ. ζάχαρη
- Μία κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 40 γρ. κορν φλάορ
- 400 ml νερό
- Ένας φάκελος ζελέ με άρωμα φράουλα Mac Magic
Εκτέλεση
- Κόβουμε μια φέτα παντεσπάνι με ένα τσέρκι 20 εκ.
- Το αλείφουμε καλά με λίγο γάλα ή σιρόπι ζάχαρης.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το γάλα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, το κορν φλάορ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να βράσει.
- Ρίχνουμε την καυτή κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και το βάζουμε στο ψυγείο για 15’.
- Βράζουμε τα 200 ml νερό και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε ένα φάκελο ζελέ με άρωμα φράουλα Mac Magic και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί η σκόνη.
- Ρίχνουμε 200 ml κρύο νερό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει για περίπου 10’ και το προσθέτουμε πάνω από την κρέμα με μια κουτάλα.
- Βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες.
- Μόλις περάσουν οι 3 ώρες, το ξεφορμάρουμε με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου ή σεσουάρ ζεσταίνοντας τα τοιχώματα.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr