Σας αρέσει κι εσάς ο κορμός σοκολάτας, αλλά θέλετε να τολμήσετε μια αλλαγή πέρα από την κλασική του μορφή; Ο Ακης Πετρετζίκης μάς προτείνει την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή για κορμό σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα, που θα σας ξετρελάνει.
Θα χρειαστείτε πολύ απλά υλικά και θα είναι έτοιμος σε μόλις 15 λεπτά!
Πετρετζίκης: Συνταγή για κορμό σοκολάτας με ζαχαρούχο γάλα
Υλικά
250 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. κακάο
200 γρ. κουβερτούρα
450 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
60 γρ. κονιάκ
80 γρ. καρύδια
1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
κακάο
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια, το κακάο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε 20 δευτερόλεπτα για να αρχίσει να λιώνει η κουβερτούρα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπισκότα, ραντίζουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το αλάτι και τα καρύδια.
Ανακατεύουμε πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας για να σπάσουν τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε στο μπολ με τα μπισκότα το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας μια λαδόκολλα, βάζουμε το μείγμα και τυλίγουμε σε ρολό.
Τυλίγουμε όλο το ρολό με μεμβράνη και πιέζουμε καλά τις άκρες σαν καραμέλα για να δώσουμε ομοιόμορφο σχήμα.
Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε με άχνη και κακάο.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr