
Το εστιατόριο Noma στην Κοπεγχάγη είναι για ακόμα μια φορά το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο.
Η κουζίνα του, την οποία διευθύνει ο σεφ René Redzepi, σερβίρει μια νέα έκδοση της σκανδιναβικής κουζίνας δίνοντας έμφαση σε συστατικά που προέρχονται από τα κοντινά δάση και τις ακτές.
Το εστιατόριο, που κατέχει δύο αστέρια Michelin, ανέκτησε τον τίτλο το οποίο κατείχε για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια, με εξαίρεση την περσινή χρονιά που πήρε τη δεύτερη θέση.
Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ενα γεύμα στο Noma είναι εντελώς έξω από τα συνηθισμένα. Οι επισκέπτες σερβίρονται μια σειρά από 20 μικρών πιάτων, τα περισσότερα από τα οποία δεν θυμίζουν καν φαγητό.
Το μενού κοστίζει 296 δολάρια το κεφάλι και το αντίστοιχο κρασί 185 δολάρια επιπλεόν.
Οι Jose Moran Moya και Elise Porter, καλοφαγάδες και διάσημοι για τις εκπληκτικές φωτογραφίες των γευμάτων τους, τις οποίες δημοσιεύουν στο blog Spanish Hipster, είχαν την τύχη να φάνε στο Noma το 2012 και μοιράζονται τις φωτογραφίες των πιάτων τους.
Οσο τις κριτικές για το εστιατόριο, όσοι το έχουν επισκεφτεί, το χαρακτηρίζουν ως ιδιαίτερα εκκεντρικό αλλά και εκλεκτικό. Μια εμπειρία που πρέπει κανείς να δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του.
Κάνουν λόγο για βομβαρδισμό των αισθήσεων.
Βλέποντας τις φωτογραφίες ίσως διαφωνήσετε μαζί τους, σας προειδοποιώ.

© 2011 jmoranmoya

credit: tripadvisor

Δεν κάνουμε πλάκα, τρώγονται όλα... εκτός από τα κλαριά! credit: tripadvisor

Το βάζο δεν περιέχει λουλούδια, είναι και αυτό φαγητό... credit: tripadvisor

Οχι, δεν είναι μούχλα... credit: tripadvisor

credit: tripadvisor

Ρίζες και χώμα; Οχι, άλλο ένα πανάκριβο πιάτο στο Noma... credit: tripadvisor

credit: tripadvisor

credit: tripadvisor

credit: tripadvisor

credit: tripadvisor
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr