Τα πρόσωπα της ομορφιάς σε όλο τον πλανήτη

Υπάρχει κοινό πρότυπο ομορφιάς ανά τους λαούς; Μια φωτογραφία και η διαφορετική επεξεργασία της από το photoshop γραφείων σε όλο τον κόσμο με στόχο να αγγίξει το τέλειο, ίσως δίνει απάντηση.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Τι ορίζει τελικά την ομορφιά και πόσες διαφορετικές πατρίδες μπορεί αυτή να έχει; Το ερώτημα σηκώνει πολύ συζήτηση μετά και το πολύ ενδιαφέρον «πείραμα» που έκανε η Εστερ Χόνιγκ δημοσιογράφος από το Κάνσας. Η Χόνιγκ έστειλε μια «απείραχτη» φωτογραφία της σε γραφεία που ασχολούνται με την τέχνη του photoshop σε όλο τον κόσμο με ένα κοινό αίτημα: «Κάντε με όμορφη»! Μόνο που το «όμορφη» διαφέρει για τα πρότυπα ενός γραφείου στο Μαρόκο κι ενός άλλου στην Αμερική ή και στην Ελλάδα.

Η αυθεντική, φυσική φωτογραφία

 

Η ίδια φωτογραφία με τη βοήθεια photoshop από την Ελλάδα

Η Χόνιγκ περίμενε πως οι φωτογραφίες του project που έχει τίτλο «Πριν και μετά» θα οδηγούσε σε διαφορετικές φωτογραφίες, δεν περίμενε όμως πόσο αυτές θα διέφεραν μεταξύ τους. «Κάποιες με έκαναν να θέλω να ουρλιάξω! Κάποιες άλλες μου έκοψαν την ανάσα με την ομορφιά τους...» δηλώνει η ίδια στο buzzfeed. Οσο για το τι την δίδαξε τελικά το project; «Αν κάτι έμαθα είναι αυτό: Το photoshop μπορεί να μας βοηθά να φτάσουμε σε κάποια άπιαστα όρια ομορφιάς που έχουμε θέσει, όταν όμως εξετάσουμε και συγκρίνουμε αυτά τα πρότυπα σε παγκόσμια κλίμακα, βλέπουμε ότι η κατάκτηση του ιδανικού παραμένει απατηλή».

Το πείραμα δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται στην ιστοσελίδα της Χόνιγκ. Δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook