«Θεέ μου, κάνε με λίγο πιο λευκή...»

Η πρωταγωνίστρια του «12 χρόνια σκλάβος», Λουπίτα Νιόνγκ'ο, μιλά για το ρατσισμό που βίωνε ως παιδί, τότε που «...κάθε βράδυ προσευχόμουν να ξυπνήσω λίγο πιο άσπρη...»

thee-mou-kane-me-ligo-pio-leuki
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Οταν ήμουν μικρή, ή μόνη και μόνιμη προσευχή μου στο Θεό κάθε βράδυ ήταν να ξυπνήσω με πιο λευκή επιδερμίδα. Κάθε πρωί σηκωνόμουν από το κρεβάτι κι έτρεχα στον καθρέφτη με ανυπομονησία για να δω το καινούριο πρόσωπό μου. Και κάθε πρωί έπαιρνα την ίδια μεγάλη απογοήτευση, βλέποντας ότι οι προσευχές μου δεν εισακούστηκαν και ότι το δέρμα μου παρέμενε μαύρο...».

Η εξομολόγηση της Λουπίτα Νιόνγκ'ο, στην ετήσια εκδήλωση του περιοδικού Essence δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Η ηθοποιός, που γνωρίσαμε από την εξαιρετική ερμηνεία της στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος», που την οδήγησε στη διασημότητα και στην κατάκτηση του Οσκαρ (στην κατηγορία του β' γυναικείου ρόλου), έβγαλε έναν πολύ συναισθηματικό λόγο για το πώς βίωσε η ίδια το ρατσισμό ως παιδί. «Με κορόιδευαν και με χλεύαζαν για το δέρμα μου. Γι' αυτό κι εγώ έκανα διάφορες διαπραγματεύσεις με το Θεό. Εδινα υποσχέσεις ότι δεν θα ξαναφάω γλυκά, αρκεί να κάνει το δέρμα μου λίγο πιο άσπρο...».

Η Νιόνγκ'ο, η οποία σήμερα εκτός από ηθοποιός με ταλέντο, θεωρείται επίσης πρότυπο ομορφιάς και fashion icon -για το εξαιρετικό στιλ της. Η ίδια βέβαια άργησε να πιστέψει στην ομορφιά της. «Μέχρι που είδα σε φωτογραφίες το σούπερ μόντελ από το Σουδάν, Αλεκ Γουέκ. Το χρώμα του δέρματός της ήταν εξίσου μαύρο με το δικό μου! Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ο κόσμος θα την έβρισκε όμορφη! Πάνω που είχα συνηθίσει στην ιδέα της ανεπάρκειάς μου, μια ελπίδα άρχισε να γεννιέται μέσα μου...».

Η Νιόνγκ'ο μίλησε για την απόρριψη και τα συναισθήματα που βίωνε κυρίως σε μικρή ηλικία, θέλοντας -όπως είπε- να εμπνεύσει σε κάθε κορίτσι που ντρέπεται για το χρώμα της επιδερμίδας του εμπιστοσύνη στον εαυτό του. «Ελπίζω η εικόνα μου στα περιοδικά να οδηγήσει πολλά κορίτσια στην αντίληψη ότι η ομορφιά ξεκινά από μέσα σου και δεν έχει χρώματα...».

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook