Follow us

Forbes: Ο Sam Bankman-Fried έγινε ο πλουσιότερος 29χρονος στον πλανήτη χάρη στα κρυπτονομίσματα

Ο πλουσιότερος 29άρης του κόσμου "έχτισε" την περιουσία του πάνω στην μανία των κρυπτονομισμάτων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
sam

Είναι ένα μουντό απόγευμα, στα τέλη καλοκαιριού· o Sam Bankman-Fried μπαίνει στο Electric Lemon, ένα "καθαρό, υπεύθυνο” εστιατόριο, στον 24ο όροφο του πεντάστερου ξενοδοχείου Equinox Hotel στο συγκρότημα Hudson Yards στο Μανχάταν. Ο 29χρονος δισεκατομμυριούχος του χώρου των κρυπτονομισμάτων έχει μόλις φτάσει από το Χονγκ Κονγκ, καθώς είναι συν-οικοδεσπότης του πριβέ πάρτι που λαμβάνει χώρα εκεί, ωστόσο προσπαθεί να "γλιστρήσει” σε μια γωνιά του χώρου απαρατήρητος.

Το σύνηθες ντύσιμό του -μαύρο φούτερ, γκρι-χακί σορτς και αθλητικά παπούτσια- μπορεί να λειτουργεί ως "κάλυψη” στον δρόμο, αλλά μέσα στο πλήθος των καλοντυμένων παρευρισκόμενων, τον κάνει να ξεχωρίζει περισσότερο κι από τον δίμετρο επιθετικό των New York Knicks, Obi Toppin, που βρίσκεται ανάμεσα στους καλεσμένους. Πολύ σύντομα, δε, ο Bankman-Fried δέχεται "επίθεση” από το πλήθος: Να σου παρουσιάσω κάτι; Τι πιστεύεις για την τελευταία βουτιά των κρυπτονομισμάτων; Να βγάλουμε μια φωτογραφία για το Instagram;

Όλα αυτά, βέβαια, είναι μέρος της "δουλειάς” για τον πλουσιότερο 20άρη στον κόσμο. Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX του Bankman-Fried, το οποίο επιτρέπει στους traders να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως το bitcoin και το ethereum, "σήκωσε” 900 εκατ. δολάρια από εταιρείες όπως η Coinbase Ventures και η SoftBank τον Ιούλιο, εκτινάσσοντας την αποτίμησή του στα 18 δισ. δολάρια.

Διαχειρίζεται περίπου το 10% των ονομαστικής αξίας 3,4 τρισ. δολαρίων παραγώγων (κυρίως συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιωμάτων προαίρεσης) που διαπραγματεύονται οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων κάθε μήνα. Το FTX λαμβάνει κατά μέσο όρο το 0,02% κάθε συναλλαγής, προμήθεια αρκετή για να εμφανίσει περίπου 750 εκατ. δολάρια, σχεδόν μηδενικού κινδύνου, έσοδα -και κέρδη 350 εκατ. δολαρίων- τους τελευταίους 12 μήνες.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία συναλλαγών του, Alameda Research, εμφάνισε κέρδη 1 δισ. δολαρίων πέρυσι, πραγματοποιώντας κι αυτή από τη μεριά της σημαντικές συναλλαγές.

Τον τελευταίο καιρό, εν τω μεταξύ, ο Bankman-Fried βγαίνει όλο και συχνότερα στο τηλεοπτικό γυαλί προκειμένου να δώσει "τα φώτα του” για τις τιμές του bitcoin, το ρυθμιστικό πλαίσιο και το μέλλον των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

"Είναι πραγματικά μια περίεργη, μεταβατική περίοδος για τον κλάδο”, λέει και εξηγεί: "Επικρατεί μεγάλη αβεβαιότητα στις μισές χώρες του κόσμου”.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Bankman-Fried δεν είχε ούτε ένα bitcoin στην κατοχή του. Όμως, προ ημερών -και πέντε μήνες πριν τα 30ά γενέθλιά του- έκανε το ντεμπούτο του στην φετινή λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, "φιγουράροντας” στην 32η θέση, με καθαρή περιουσία ύψους 22,5 δισ. δολαρίων. Με εξαίρεση τον Mark Zuckerberg, κανείς άλλος δεν έχει καταφέρει να πλουτίσει τόσο σε τόσο μικρή ηλικία.

Στόχος το κέρδος, απώτερος στόχος η δωρεά

Η ειρωνεία; Ο Bankman-Fried δεν συγκαταλέγεται στους "ευαγγελιστές” των κρυπτονομισμάτων. Δεν θεωρείται καν "πιστός”. Είναι μισθοφόρος και στόχος του είναι να συγκεντρώσει όσο περισσότερα χρήματα είναι δυνατόν (δεν τον ενδιαφέρει πραγματικά πώς), μόνο και μόνο για να τα δωρίσει στη συνέχεια (δεν ξέρει πραγματικά σε ποιον, ή πότε).

Ο Steve Jobs είχε εμμονή με τα κομψά και απλά στη χρήση προϊόντα. Ο Elon Musk ισχυρίζεται ότι αποστολή του είναι η σωτηρία της ανθρωπότητας. Αλλά ο Bankman-Fried, η φιλοσοφία του οποίου είναι "κέρδισε για να δώσεις”, στράφηκε στον "πυρετό των κρυπτονομισμάτων”, πρώτα ως trader και στη συνέχεια ως δημιουργός ανταλλακτηρίου, απλώς και μόνο επειδή ήξερε ότι έτσι θα μπορούσε να πλουτίσει. Ερωτηθείς εάν θα "εγκατέλειπε” τα κρυπτονομίσματα εάν θεωρούσε ότι μπορεί να βγάλει περισσότερα χρήματα από κάποια άλλη δραστηριότητα -για παράδειγμα, διαπραγματευόμενος συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χυμού πορτοκαλιού- δεν διστάζει στιγμή να απαντήσει: "Ναι, σίγουρα”.

Επί του παρόντος, ο "αποτελεσματικός αλτρουισμός” του Bankman-Fried, η ωφελιμιστική προσέγγισή του να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερο καλό, είναι σχεδόν απόλυτα θεωρητική. Μέχρι στιγμής, έχει δωρίσει μόλις 25 εκατ. δολάρια, περίπου το 0,1% της περιουσίας του, γεγονός που τον τοποθετεί μεταξύ των λιγότερο φιλάνθρωπων μελών της λίστας "Forbes 400”. Ποντάρει ότι τελικά θα είναι σε θέση να πολλαπλασιάσει την "προσφορά” του, με συντελεστή τουλάχιστον 900, αν συνεχίζει να εκμεταλλεύεται την άνθιση των κρυπτονομισμάτων από ό,τι αν "εξαργυρώσει” τώρα την επιτυχία του.

"Στόχος μου είναι να κάνω τη διαφορά”, λέει. Αλλά για να το επιτύχει αυτό, ο Bankman-Fired, που μετακόμισε την έδρα του στο Χονγκ Κονγκ το 2018 και στις Μπαχάμες τον Σεπτέμβριο, θα πρέπει να "επιβιώσει” από τον συνεχώς αυξανόμενο κυβερνητικό έλεγχο και να υπερφαλαγγίσει τον "στρατό” των ανταγωνιστών που εποφθαλμιούν να προσελκύσουν τους περισσότερους από 220 εκατομμύρια traders παγκοσμίως - που όλοι τους αντιμετωπίζουν με θάρρος τις "εκρήξεις” και τις "βουτιές” των κρυπτονομισμάτων που μπορούν να χαρίσουν "χρήμα με ουρά” εν ριπή οφθαλμού αλλά και να "εξανεμίσουν” περιουσίες το ίδιο γρήγορα.

"Είναι φαινόμενο”, λέει ο Kevin O’Leary, "αστέρας” του επενδυτικού ριάλιτι Shark Tank του ABC, ο οποίος προσφάτως επένδυσε στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX και αμείβεται ως εκπρόσωπος. "Έχει πετύχει πολλά μέχρι τώρα, και έχει κερδίσει τον σεβασμό πολλών επενδυτών -είμαι ένας απ’ αυτούς- αλλά η δουλειά του μόλις ξεκίνησε”.

Τα πρώτα βήματα

Γιός δύο καθηγητών νομικής στο πανεπιστήμιο Stanford, ο Sam Bankman-Fried μεγάλωσε διαβάζοντας Χάρι Πότερ, βλέποντας αγώνες των San Francisco Giants και ακούγοντας πολιτικές συζητήσεις ανάμεσα στους γονείς τους και ακαδημαϊκούς της Δυτικής Ακτής.

Μετά την αποφοίτησή του από ένα μικρό ιδιωτικό σχολείο στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο -λέει ότι "θα ήταν πραγματικά πολύ ωραίο αν ήμουν περισσότερο χίπις και μου άρεσε λιγότερο η τεχνολογία”- γράφτηκε στο MIT, όπου μετά βίας πήρε το πτυχίο του στη φυσική, καθώς αναλωνόταν περισσότερο καιρό σε βιντεοπαιχνίδια, όπως το Starcraft και το League of Legends.

Σκέφτηκε να γίνει καθηγητής φυσικής. Αλλά ενδιαφερόταν περισσότερο για τη δεοντολογία και την ηθική. "Ένα κοτόπουλο βασανίζεται επί πέντε εβδομάδες σε κάποια μονάδα παραγωγής, αλλά σου παίρνει μισή ώρα να το φας”, λέει ο βίγκαν Bankman-Fried. "Δυσκολευόμουν να το δικαιολογήσω”, προσθέτει.

Εντρύφησε στην ωφελιμιστική φιλοσοφία, διαπιστώνοντας ότι τον ελκύσει ειδικότερα ο αποτελεσματικός αλτρουισμός, ένα άλλο είδος της φιλανθρωπίας που εμφύσησε στην Silicon Valley o φιλόσοφος του Princeton, Peter Singer, και την υποστήριξαν άνθρωποι όπως ο συνιδρυτής του Facebook, Dustin Moskovitz.

Η βασική ιδέα: Χρησιμοποίησε στοιχεία και σκοπούς να κάνετε το καλύτερο δυνατό. Συνήθως, οι άνθρωποι δωρίζουν χρήματα είτε για σκοπούς που είναι της "μόδας” είχε γιατί έχουν αντίκτυπο και στους ίδιους. Ένας αποτελεσματικός αλτρουιστής δίνει έμφαση στα στοιχεία προκειμένου να αποφασίσει πού και πότε θα στηρίξει οικονομικά έναν σκοπό, βασίζοντας την απόφασή του σε μη προσωπικούς στόχους όπως η σωτηρία των περισσότερων ζωών ή η αύξηση του εισοδήματος, ανά δολάριο δωρεάς. Μια από τις σημαντικότερες μεταβλητές προφανώς είναι να έχει πολλά χρήματα για να ξεκινήσεις.

Η στροφή στα κρυπτονομίσματα

Έτσι, ο Bankman-Fried εγκατέλειψε την ιδέα να γίνει καθηγητής και άρχισε την προσπάθεια να συγκεντρώσει περιουσία "παγκόσμιας κλάσης”.

Μετά την αποφοίτησή του από το MIT το 2014, έπιασε μια καλά αμειβόμενη δουλειά στην εταιρεία αλγοριθμικών χρηματιστηριακών συναλλαγών Jane Street Capital, διοχετεύοντας μέρος της εξαψήφιας αμοιβής του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Αρχικά σε έδωσε προσοχή στην αγορά κρυπτονομισμάτων, τις πρώτες δύσκολες μέρες της -όταν για παράδειγμα το FBI έκλεισε την παράνομη διαδικτυακή αγορά Silk Road το 2013 όπου διεξαγόταν λαθρεμπόριο με αντάλλαγμα bitcoins, ή όταν κατέρρευσε, το 2014, η Mt. Gox, το πρώτο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον πλανήτη, μετά την απώλεια 850.000 bitcoins αξίας περίπου 460 εκατ. δολαρίων, εκείνη την εποχή. Αλλά προς τα τέλη του 2017, όταν το bitcoin βρισκόνταν στον πρώτο ανοδικό του κύκλο λόγω της ευρύτερης υιοθέτησής του, είδε την ευκαιρία. Παρατήρησε ότι η εκκολαπτόμενη ακόμη αγορά δεν ήταν αποτελεσματική: μπορούσε να αγοράσει bitcoin στις ΗΠΑ και να το πουλήσει στην Ιαπωνία έως και 30% υψηλότερα.

"Ενεπλάκη με τα κρυπτονομίσματα μην γνωρίζοντας καλά-καλά τί είναι”, λέει και προσθέτει: "Απλώς διαφαινόταν μια καλή προοπτική συναλλαγών”.

Στα τέλη του 2017 εγκατέλειψε τη δουλειά του και ίδρυσε την Alameda Research, μια εταιρεία αλγοριθμικών χρηματιστηριακών συναλλαγών, με κεφάλαιο περίπου 1 εκατ. δολάρια από τις αποταμιεύσεις τους και από φίλους και συγγενείς. Έφτιαξε τα γραφεία της σε ένα χώρο Airbnb στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια και με ελάχιστους άρτι αποφοιτήσαντες "έπεσε με τα μούτρα” στις προθεσμιακές συναλλαγές. Ορισμένες φορές ολόκληρο το προσωπικό του χρειαζόταν να σταματήσει τη συνεργασία με ξένους ιστότοπους συναλλαγών διότι δεν αντάλλασσαν γεν με δολάρια αρκετά γρήγορα. Στο απόγειό του, τον Ιανουάριο του 2018, λέει ότι συναλλασσόταν bitcoin αξίας έως και 25 εκατ. δολαρίων κάθε ημέρα.

Η "γέννηση” του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων

Αλλά σύντομα απογοητεύθηκε από την ποιότητα υπηρεσιών των κύριων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων. Διευκόλυναν ιδιώτες να αγοράσουν και να πωλήσουν λίγα bitcoin, αλλά δεν ήταν σε θέση να εξυπηρετήσουν επαγγελματίες εμπόρους που διακινούσαν μεγάλα ποσά και γρήγορα. Συνειδητοποιώντας ότι ήταν η ευκαιρία του, αποφάσισε να δημιουργήσει το δικό του ανταλλακτήριο.

Το 2019, με μέρος των κερδών της Alameda και 8 εκατομμύρια δολάρια που συγκέντρωσε από μικρότερες εταιρείες venture capitals ίδρυσε το ανταλλακτήριο κρυpτονομισμάτων FTX. Πούλησε ένα μερίδιο στη Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο βάσει όγκους συναλλαγών, έναντι περίπου 70 εκατ. δολαρίων.

Η αρχή ήταν δύσκολη. Καμιά δεκαριά εργαζόμενοι δούλευαν ατελείωτες ώρες σε έναν χώρο μίσθωσης εργασίας της WeWork στο Χονγκ Κονγκ προσπαθώντας να προσελκύσουν traders. Σύντομα στράφηκε σε πιο εξεζητημένους επενδυτές που αναζητούσαν συναλλαγές παραγώγων - όπως δικαιώματα προαίρεσης bitcoin ή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ethereum. Άλλωστε, πολλοί traders έχουν ελάχιστη έως καθόλου "πίστη” στα κρυπτονομίσματα. Όπως και ο Bankman-Fried, θέλουν απλώς να βγάλουν χρήματα.

Κατά συνέπεια, θέλουν να κάνουν περισσότερες συναλλαγές, μεγαλύτερης αξίας από τον μέσο μικροεπενδυτή. Η κίνηση αυτή έφερε μεγαλύτερες προμήθειες για το FTX, που λαμβάνει το 0,005% έως 0,07% της αξίας κάθε συναλλαγής. Το FTX είναι επίσης ένα από τα λίγα ανταλλακτήρια που διαθέτουν ψηφιακες εκδόσεις παραδοσιακών μετοχών - προσφέροντας, για παράδειγμα, tokens που αντιστοιχούν σε μετοχές της Apple. Δεδομένου ότι η επιχείρηση δεν έχει σχεδόν καμία επιβάρυνση, τα περιθώρια κέρδους της είναι υψηλά: περίπου 50%.

Forbes: Ο Sam Bankman-Fried έγινε ο πλουσιότερος 29χρονος στον πλανήτη χάρη στα κρυπτονομίσματα

Μην έχοντας τις απαιτούμενες άδειες λειτουργίας στις αυστηρά ρυθμιζόμενες αγορές παραγώγων της Αμερικής, ο Bankman-Fried έστησε την έδρα του στο Χονγκ Κονγκ, εν μέρει διότι είχε παρακολουθήσει πρόσφατα ένα συνέδριο για το bitcoin στο κοντινό Μακάο. Στην αρχή, η κίνηση αυτή τον βοήθησε να προσελκύσει πελάτες από την Ασία, όπου το ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα ήταν μεγάλο. Αλλά οι ψηφιακοί νομάδες αλλάζουν τα δεδομένα. Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε (μέσω Twitter, φυσικά) ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την έδρα του -συνολικά 150 άτομα- στις Μπαχάμες για να εκμεταλλευτεί το σαφέστερο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα και τους λιγότερο αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις, λόγω της πανδημίας. (Το μικρότερο ανταλλακτήριο που διατηρεί στις ΗΠΑ εδρεύει στο Σικάγο.)

Σε μόλις δύο χρόνια το FTX εκτινάχθηκε. Ο μέσος όγκος των ημερήσιων συναλλαγών ανήλθε στα 11,5 δισ. δολάρια, κάτι που το καθιστά το τέταρτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο παραγώγων, μετά τo Bybit (12,5 δισ. δολάρια), το OKEx (15,5 δισ. δολάρια) και τον ηγέτη του κλάδου Binance (61,5 δισ. δολάρια). Πριν από ένα μόλις έτος, πραγματοποιούσε συναλλαγές μόλις 1 δισ. δολαρίων ημερησία για 200.000 χρήστες. Με τη βάση των χρηστών όμως να έχει αυξηθεί στα 2 εκατομμύρια, ο Bankman-Fried παλεύει να αυξήσει τους διακομιστές του και να ενισχύσει την εξυπηρέτηση των πελατών και τη συμμόρφωση με τους ρυθμιστικούς κανόνες.

"Μπορεί, χάρη στη δύναμη του χαρακτήρα του, να βελτιώσει τα χρονοδιαγράμματα σε απίστευτο βαθμό”, λέει ο Anatoly Yakovenko, ιδρυτής του Solana, ενός κρυπτονομίσματος με κεφαλαιοποίηση 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε Επίσης

Η ευελιξία του Bankman-Fried έχει προσελκύσει την προσοχή των επενδυτών. Τον Ιανουάριο του 2020, εταιρείες επενδυτικών κεφαλαίων που εστιάζουν στην αγορά κρυπτονομισμάτων, όπως οι Pantera Capital και Exnetwork Capital, επένδυσαν 40 εκατ. δολάρια στην εταιρεία του ανεβάζοντας την αποτίμησή της στα 1,2 δισ. δολάρια, σύμφωνα με την PitchBook. Μέχρι τον Ιούλιο, σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες venture capital ήθελαν να επενδύσουν στο ανταλλακτήριο FTX. Έτσι, άντλησε το εκπληκτικό ποσό των 900 εκατ. δολαρίων, γεγονός που εκτίναξε την αποτίμησή του στα 18 δισ. δολάρια. Σήμερα, το FTX έχει αξία μεγαλύτερη από την Carlyle Group ή την Nippon Steel. Παρότι ιδρύθηκε μόλις πριν από 29 μήνες.

Μηδαμινές δωρεές

Παρ’ όλη την πρώιμη επιτυχία του, υπάρχει κάτι που μαρτυρά την ηλικία του: σε σύγκριση με τους 50 πλουσιότερους ανθρώπους της Αμερικής είναι φτωχός από άποψη ρευστότητας. Δεν διαθέτει ούτε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία, ούτε ένα καλά ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο μετοχών και ομολόγων. Σχεδόν όλη η περιουσία του είναι συνδεδεμένη με το περίπου το ήμισυ του μετοχικού κεφαλαίου του FTX και τα διαπραγματεύσιμα κρυπτονομίσματα της FTX, FTT, αξίας άνω των 11 δισ. δολαρίων - τα FTT μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πληρωμές ή για εκπτώσεις στο ανταλλακτήριο FTX, εν είδει δωροκάρτας ή πίστωσης. Κατέχει επίσης μερικά δισεκατομμύρια σε άλλα κρυπτονομίσματα που στηρίζει.

Δεν είναι μυστικό, λοιπόν, ότι έχει κερδίσει πολύ περισσότερα από όσα έχει δωρίσει έως τώρα. Οι δωρεές του ανέρχονται μόλις σε 25 εκατ. δολάρια σε μια σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν από την ενίσχυση της ψήφου ως τον περιορισμό της φτώχειας παγκοσμίως και την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης.

"Πρέπει να γίνουν πολλά”, παραδέχεται, λέγοντας ότι η "μεγάλη” δωρεά "δεν είναι βραχυπρόθεσμος στόχος αλλά μακροπρόθεσμος”.

Επί του παρόντος, ουσιαστικά τίποτα από τα κέρδη του δεν δίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Πέραν μιας δέσμευσης δωρεάς του 1% των καθαρών προμηθειών, το FTX και οι υπάλληλοί του έχουν διαθέσει μόλις 13 εκατ. δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα κέρδη του επανεπενδύονται κατά κύριο λόγο στις εταιρείες του, όπως η δαπάνη 2,3 δισ. δολαρίων τον Ιούλιο για να ανακτήσει το 15% του FTX από την Binance - βελτιώνοντας τις πιθανότητες να εξασφαλίσει περισσότερα για φιλανθρωπικούς σκοπούς στο μέλλον.

Το δίλημμα "δωρεά τώρα ή αργότερα” βασανίζει τους δισεκατομμυριούχους χρόνια. Ο Warren Buffet διαφωνούσε με την εκλιπούσα σύζυγό του, Susan, για το αν έπρεπε να αφήσουν το καταπίστευμά τους να μεγεθυνθεί πριν το δωρίσουν ή να δωρίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία όσο είναι εν ζωή. Άλλωστε, τα χρήματα πολλαπλασιάζονται, όπως βέβαια και τα προβλήματα στον κόσμο. Στο τέλος, η Susan κέρδισε. Το 2006, ο Buffet ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει να δωρίζει τα πλούτη του.

"Βλέπω ελάχιστους λόγους να καθυστερήσω, όταν μπορεί να επιτευχθεί τόσο καλό με την υποστήριξη αξιόλογων σκοπών”, δήλωσε ο Chuck Feeney, o 90χρονος συνιδρυτής των Duty Free Shoppers, ο οποίος έχει δωρίσει ολόκληρη την περιουσία του ύψους 8 δισ. δολαρίων.

Υπάρχει όμως και μια άλλη ανησυχία: μήπως έρχεται σε αντίθεση με την "αποστολή” του Bankman-Fried να κάνει καλό στον κόσμο, το γεγονός ότι βγάζει κέρδος από τα κρυπτονομίσματα; Ερώτημα εύλογο δεδομένου ότι για ένα έτος εξόρυξης κρυπτονομισμάτων, και για τη διαδικασία επιβεβαίωσής τους, καταναλώνεται ενέργεια αρκετή να τροφοδοτήσει το Βέλγιο.

Διαβάστε Επίσης

"Αυτές οι ανησυχίες έχουν βάση, αλλά μερικές φορές είναι λίγο υπερβολικές. Αν δείτε τους ρύπους που παράγονται ανά δολάριο οικονομικής δραστηριότητας, τα κρυπτονομίσματα δεν ξεχωρίζουν ιδιαίτερα”, ισχυρίζεται ο Bankman-Fried. "Είναι ίσως δύο ή τρεις φορές περισσότεροι από της μέσης εταιρείας, αλλά όχι 20 ή 30 φορές”. Επισημαίνει δε ότι το FTX αγοράζει δικαιώματα ρύπων για να αντισταθμίσει την κατανάλωσή του σε ενέργεια και επενδύει 1 εκατ. δολάρια σε πρωτοβουλίες δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα.

Η μεγάλη πρόκληση

Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση για τον ίδιο αφορά το ποια θα είναι η συνέχεια. Συγκεκριμένα, πρέπει να βρει τον τρόπο να διατηρήσει την ραγδαία ανάπτυξη του FTX χωρίς να έχει προβλήματα με τις κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν απαγορευθεί εντελώς ή υπόκεινται σε δρακόντειους περιορισμούς σε χώρες όπως η Κίνα, η Βολιβία και η Τουρκία. Στις ΗΠΑ, το Κογκρέσο έχει ήδη εισαγάγει τουλάχιστον 18 νόμους φέτος που επηρεάζουν άμεσα τον κλάδο. Ο Brian Armstrong, ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, επέκρινε πρόσφατα την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσής τους για το Lend, ένα προτεινόμενο δανειακό προϊόν κρυπτονομισμάτων. Η Coinbase κατέληξε τελικά να εγκαταλείψει τα σχέδιά της.

Εν τω μεταξύ, ο Bankman-Fried αναζητά τρόπους αξιοποίησης των κεφαλαίων 900 εακτ. δολαρίων που άντλησε το FTX, όπως εξαγορές που είτε θα διευρύνουν τη βάση των χρηστών του είτε θα του εξασφαλίσουν άδειες για λειτουργίας σε άλλες χώρες. Τον Αύγουστο, το FTX ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει το LedgerX, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Νέα Υόρκη, το οποίο έχει ήδη λάβει άδεια από την Επιτροπή Εμπορίας Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων (CFTC) των ΗΠΑ για την πώληση παραγώγων κρυπτονομισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι το FTX μπορεί σύντομα να είναι το πρώτο μεγάλο ανταλλακτήριο που θα προσφέρει παράγωγα προϊόντα στην Αμερική, πριν την Binance, την Coinbase και την Kraken. "Κινήθηκαν αξιέπαινα γρήγορα για να κλείσουν αυτήν τη συμφωνία”, λέει ο Christopher Giancarlo, πρώην πρόεδρος της CFTC.

Δαπανά επίσης εκατοντάδες εκατομμύρια σε κλασικούς τρόπους διαφήμισης. Τον Ιούνιο, συμφώνησε να πληρώσει 210 εκατ. δολάρια για να καταστεί το FTX χορηγός στο κορυφαίο πρωτάθλημα esports TSM, τον Μάρτιο έκλεισε συμφωνία αξίας 135 εκατ. δολαρίων για να γραφτεί η επωνυμία του FTX στο γήπεδο των Miami Heat και υπέγραψε συμβόλαιο 17,5 εκατ. δολαρίων για τα δικαιώματα ονόματος στο γήπεδο ποδοσφαίρου της UC Berkeley τον Αύγουστο. Επιπλέον, ξεκίνησε πρόσφατα μια διαφημιστική καμπάνια ύψους 30 εκατ. δολαρίων για την προώθηση του FTX μέσω "πρεσβευτών” όπως ο O’Leary του Shark Tank, ο θρύλος του NFL Tom Brady και ο σούπερ σταρ του NBA Steph Curry. Και οι τρεις έχουν αγοράσει μετοχές του FTX.

Στόχος του Bankman-Fried να εδραιώσει τη φήμη της μόλις δύο ετών χρηματιστηριακής εταιρείας του. Θέλει επίσης να προχωρήσει και πέρα ​​από την αγορά των κρυπτονομισμάτων. Πέρυσι, έστρεψε το FTX στις αγορές πρόβλεψης, οι οποίες επιτρέπουν στους traders να ποντάρουν στην έκβαση πραγματικών γεγονότων όπως το Super Bowl και οι προεδρικές εκλογές. Το όραμά του είναι πολύ μεγαλύτερο: ελπίζει πως μια μέρα οι πελάτες του θα μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν μέσω του FTX τα πάντα, από ένα δικαίωμα προαίρεσης για ethereum έως μετοχές της Microsoft ή αμοιβαία κεφάλαια.

"Υπάρχει ένας τεράστιος κόσμος εκεί έξω”, λέει ο πλέον οφελημένος από την έκρηξη της αγοράς κρυπτονομισμάτων. "Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι κρυπτονομίσματα θα είναι το πιο εύφορο έδαφος ες αεί”.

Πηγή: capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτά είναι τα πιο μερακλίδικα παϊδάκια σε ολόκληρη την Αθήνα

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

09 Νοε 2025 | 15:02

Επίδομα θέρμανσης: Από τη Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, τα κριτήρια

Για τον υπολογισμό του επιδόματος λαμβάνονται υπόψη μια σειρά από παράγοντες

09 Νοε 2025 | 10:42

Ξεκινά ο οδικός άξονας "Ιωάννινα – Κακαβιά": Τα δύο τμήματα

Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 380 εκατ. ευρώ, θα είναι έτοιμο σε περίπου 4,5 χρόνια

ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ 09 Νοε 2025 | 10:35

Μειώσεις φόρων 1,5 δισ. ευρώ για 4 εκατομμύρια πολίτες το 2026 - Τι αλλάζει άμεσα και για ποιους

Οι μειώσεις φόρων μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία και αναμένεται να αυξήσουν τα εισοδήματα εκατομμυρίων νοικοκυριών

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ 09 Νοε 2025 | 08:19

Αναζητούνται 158 πρόθυμοι "πράκτορες" για να αναλάβουν τη δουλειά των ΕΛΤΑ στην επαρχία

Το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για να κλείσει η πληγή που άνοιξε μετά την ανακοίνωση για "ξαφνικό θάνατο" των καταστημάτων ΕΛΤΑ στην επαρχία - Υπό πίεση χρόνου η αναζήτηση "συνεργατών"

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΦΕΛΗ 08 Νοε 2025 | 14:41

Χατζηδάκης: Μεγάλη επιτυχία οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ - Ως το τέλος Νοεμβρίου οι πληρωμές στους αγρότες με υβριδικό σύστημα

Ο Κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι το κέρδος από τις συμφωνίες αυτές είναι πολυεπίπεδο

ΓΕΓΟΝΟΣ-ΟΡΟΣΗΜΟ 08 Νοε 2025 | 11:25

Αυθεντικός Μαραθώνιος: Από τα ξενοδοχεία ως τα μικρά καφέ και η τοπική οικονομία

Ο Μαραθώνιος δεν είναι απλά μια διαδρομή, είναι ένα τριήμερο που φέρνει στην πόλη χιλιάδες δρομείς, συνοδούς και θεατές

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Νοε 2025 | 09:23

ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές έως τις 14 Νοεμβρίου

Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 08 Νοε 2025 | 09:02

Επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνουν οι τρεις τελευταίες πληρωμές για το 2025

Υπενθυμίζεται στους δικαιούχους ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού θα πρέπει η αίτηση να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 08 Νοε 2025 | 08:57

Scope Ratings: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές του ελληνικού αξιόχρεου

Η βελτίωση της ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας, η διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και η μείωση του χρέους είναι οι βασικοί οδηγοί στην απόφαση του Scope

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 07 Νοε 2025 | 21:41

Υπερταμείο: Αυτονόητη εξέλιξη ο βαθύς μετασχηματισμός των ΕΛΤΑ - Οι εναλλακτικές λύσεις για τα 158 καταστήματα

Το Υπερταμείο αναφέρει και παραδείγματα για το τι συμβαίνει με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες σε άλλες χώρες

ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΟΛΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ 07 Νοε 2025 | 17:56

Υπερταμείο: Συνάντηση με τη διοίκηση των ΕΛΤΑ - Ο προγραμματισμός και οι προτεραιότητες

Ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου δεσμεύτηκε για την άμεση διεξαγωγή μιας εκτενούς και ουσιαστικής διαβούλευσης για τα ΕΛΤΑ

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Νοε 2025 | 17:30

Διευρύνεται η απαλλαγή ΕΝΦΙΑ, σε ποιες περιοχές θα ισχύει - Επεκτείνεται και το επίδομα 130 ευρώ σε ένστολους

Επέκταση απαλλαγής ΕΝΦΙΑ κι άλλων θετικών φορολογικών μέτρων ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης - Ποιους αφορά

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ 07 Νοε 2025 | 14:46

Τι προβλέπει η συμφωνία ΔΕΠΑ - AKTOR με αμερικανικό κολοσσό για την προμήθεια LNG από τις ΗΠΑ

Πρόκειται για την πρώτη μακροχρόνια συμφωνία προμήθειας LNG με προμηθευτή από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα ενεργειακά χρονικά της Ελλάδας

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 12:14

Υπογράφτηκε η συμφωνία για την Atlantic-See LNG Trade: Μεταφορά αμερικανικού LNG μέσω Ελλάδας στην Ανατολική Ευρώπη

​Οι υπογραφές "έπεσαν" στο Ζάππειο Μέγαρο, στο περιθώριο της δεύτερης ημέρας των εργασιών του Συνεδρίου της Διατλαντικής Συνεργασίας.

CHRIS WRIGHT 07 Νοε 2025 | 11:44

Υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ: Η Ελλάδα σημείο εισόδου για το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο

Ο κ. Wright άσκησε κριτική στην ενεργειακή πολιτική της ΕΕ που έδωσε έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές με αποτέλεσμα όπως είπε αποβιομηχάνιση, στασιμότητα της οικονομίας και υψηλές τιμές ενέργειας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 07 Νοε 2025 | 10:42

Εκπτωση φόρου έως 16.000 ευρώ για ανακαίνιση ακινήτων: Επεκτείνεται ως το τέλος του 2026 - Τι πρέπει να ξέρουμε

Οι δαπάνες ανακαίνισης και επισκευής των ακινήτων κατανέμονται στο έτος που πραγματοποιείται η δαπάνη ή μέρος αυτής.

07 Νοε 2025 | 10:32

Μια πρωτοβουλία δίχως σύνορα: Η Rolex και η αδιάκοπη προσφορά της στη διαφύλαξη του πλανήτη

Η πρωτοβουλία Perpetual Planet λειτουργεί ως φορέας υποστήριξης για άτομα και οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 07 Νοε 2025 | 09:17

Παπασταύρου: Αν όλα πάνε καλά με τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο, θα έχουμε παραγωγή αερίου από το 2030 και μετά

Ο Σταύρος Παπασταύρου υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πύλη εισόδου του αμερικανικού φυσικού αερίου για να απεξαρτηθεί η Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο.

07 Νοε 2025 | 08:23

Μυτιληναίος: Συζητήσεις με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για εξαγωγές γαλλίου - Το γεωπολιτικό υπερόπλο της Μetlen

Τι είναι το γεωπολιτικό υπερόπλο που θα παράγει από το 2028 η Metlen. Γιατί το θέλει το αμερικανικό υπουργείο άμυνας

ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 08:09
"ΑΝΑΣΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 08:00
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 07 Νοε 2025 | 07:48

Ιόνιο: Η πρώτη γεώτρηση στην Ελλάδα από το 1986 - Πώς θα αξιοποιηθεί το τεράστιο κοίτασμα των 200 δισ. κυβικών

Η τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο ήταν το 1986 με την εξερευνητική γεώτρηση στα ανοικτά του Θερμαϊκού με τον Νηρέα 1 και την Ολυμπία 1.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΨΗΦΙΣΗ 06 Νοε 2025 | 22:22

Πώς οι νέοι θα κερδίσουν ως και δύο μισθούς από τις φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ - Μεγάλα οφέλη και για νέα ζευγάρια με παιδιά

Η Βουλή θα ψηφίσει την Παρασκευή τη φορολογική μεταρρύθμιση που εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ LNG 06 Νοε 2025 | 18:55

Οι Έλληνες εφοπλιστές συναντήθηκαν με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ για τη μεταφορά LNG

Η παρουσίαση θεμάτων ενέργειας και μεταφοράς LNG αποτέλεσε τον βασικό άξονα των συζητήσεων, στο περιθώριο των εργασιών του P-TEC.

«ΑΚΥΡΩΣΕ, ΕΝ ΜΕΡΕΙ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΔΕΙΑ 06 Νοε 2025 | 17:23

ΣτΕ για Κηφισιά: "Όχι" στα υπόγεια εκτός περιγράμματος, "ναι" στις πισίνες-σοφίτες

Το ΣτΕ έκρινε ότι στην Κηφισιά δεν μπορεί τα υπόγεια να είναι έξω από περίγραμμα της κάλυψης, ενώ επέτρεψε τις πισίνες-σοφίτες πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος

06 Νοε 2025 | 15:15

Packmen Project: Η Interamerican "δοκίμασε" δύο creators και Survivors για 24 ώρες σε φυσικές καταστροφές σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σπίτι

Η ενέργεια προβλήθηκε σε πραγματικό χρόνο μέσα από τα social media της Interamerican και των creators.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ 06 Νοε 2025 | 11:23

Οι χάρτες της συμφωνίας για τις γεωτρήσεις στο Ιόνιο: Δυνητικό κοίτασμα 200 δισεκ. κυβικών μέτρων

H συμφωνία προβλέπει την απόκτηση του 60% της παραχώρησης από την ExxonMobil.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ 06 Νοε 2025 | 11:21

"Αλμυρά" φέτος τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες - Πόσο θα κοστίσουν τα γιορτινά γλυκά

Στα ύψη φαίνεται πως θα είναι και φέτος οι τιμές στα αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, όπως είναι τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες.

06 Νοε 2025 | 11:14

Metlen: Έσοδα 5,115 δισ. στο 9μηνο, σε τροχιά για τον ετήσιο στόχο EBITDA

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η εταιρεία παραμένει σε πορεία επίτευξης του ετήσιου στόχου EBITDA.

ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ 06 Νοε 2025 | 10:52

Energean: Η επίσημη ανακοίνωση για την έρευνα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο - Το 2026 – 2027 η ερευνητική γεώτρηση

Το Block 2 - τονίζει η Energean - αποτελεί την πιο ώριμη παραχώρηση στην Ελλάδα ως προς την ετοιμότητα για ερευνητική γεώτρηση.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ 06 Νοε 2025 | 10:51

Πώς τα ΕΛΤΑ έφτασαν ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία: Χάθηκαν τα "τρένα" της ψηφιοποίησης και των ταχυμεταφορών

Παρά το γεγονός ότι τα ΕΛΤΑ ανήκουν στο Υπερταμείο από το 2018 δεν έχουν ακόμα ορθοποδήσει.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΛΣΤΑΤ 06 Νοε 2025 | 08:50

Η τριπλή πρόκληση της ελληνικής αγοράς παιχνιδιών και το πρόβλημα του δημογραφικού

Παρά την κατάρρευση του παιδικού πληθυσμού, η αγορά παιχνιδιών στην Ελλάδα παραμένει σταθερή, στα 200-220 εκατ. ευρώ ετησίως, ωστόσο δεν αυξάνεται.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Νοε 2025 | 08:22

Σε ποιους κλάδους επεκτείνεται το ψηφιακό πελατολόγιο - Καταργείται η υποχρέωση υποβολής συμφωνητικών

Στόχος είναι η πλήρης καταγραφή των πελατών και η άμεση διασταύρωση των αποδείξεων και των τιμολογίων που εκδίδονται.

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΑ 06 Νοε 2025 | 07:49

Τα δύο ακίνητα "φιλέτα" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που βγάζει σε διαγωνισμό ο ΕΦΚΑ

Δύο διατηρητέα ακίνητα, σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, βγάζει σε διαγωνισμό προς αξιοποίηση ο ΕΦΚΑ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 06 Νοε 2025 | 07:14

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Πότε θα γίνει η πληρωμή τους - Οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Πότε αρχίζει η διαδικασία της καταβολής των συντάξεων Δεκεμβρίου 2025.

05 Νοε 2025 | 20:55

ΥΠΟΙΚ: Νέο ιστορικό υψηλό στις ρυθμίσεις οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό τον Οκτώβριο

Το σύνολο των επιτυχών ρυθμίσεων, μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού, έως και τα τέλη Οκτωβρίου φθάνει τις 45.970

ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 05 Νοε 2025 | 19:28

Έρχονται μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των συνταξιούχων - Πακέτο 1,3 δισ. ευρώ για 2,6 εκατ. δικαιούχους

Τα μέτρα έχουν ως βασική προτεραιότητα την ελάφρυνση του κόστους ζωής για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

ΟΙ ΛΟΓΟΙ 05 Νοε 2025 | 12:43

Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026

Ύφεση της οικοδομικής δραστηριότητας στην αγορά κατοικίας, που θα πλήξει και την ανάπτυξη περισσότερων προσιτών επιλογών στέγασης, προβλέπουν επαγγελματίες της αγοράς ακινήτων.

05 Νοε 2025 | 12:14

ΔΕΗ myHotel SmartRate: Νέο προϊόν ενέργειας ειδικά σχεδιασμένο για ξενοδοχεία

Χαμηλή, σταθερή χρέωση στις ώρες υψηλής ενεργειακής κατανάλωσης και προνόμια που αναβαθμίζουν την εμπειρία φιλοξενίας.

05 Νοε 2025 | 11:41

ΑΑΔΕ: Αυτόματη έκδοση ΑΦΜ σε 43.000 ανήλικα τέκνα

Ο συνολικός αριθμός των ανηλίκων που έχουν λάβει αυτοματοποιημένα ΑΦΜ ανέρχεται πλέον σε περισσότερους από 1.169.000.

ΞΗΛΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 05 Νοε 2025 | 11:21

Τι συμβαίνει με τα ΕΛΤΑ: Ο ζημιές των 220 εκατ. ευρώ, το έργο που φθίνει και η αβέβαιη επόμενη μέρα

O διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ αποχώρησε, τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας όμως παραμένουν και διογκώνονται με το πέρασμα του χρόνου.

ΑΙΧΜΕΣ 05 Νοε 2025 | 09:51

Περιφέρεια Θεσσαλίας κατά κυβέρνησης για τη λειψυδρία - Θα χρειαστούν 10 χρόνια για να λυθεί το πρόβλημα

Τι ανέφερε ο Δημήτρης Κουρέτας για τη λειψυδρία στη Θεσσαλία. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες.

05 Νοε 2025 | 09:42

Χριστούγεννα 2025: Ιδέες για το σπίτι & δώρα Χριστουγέννων που θα σε ενθουσιάσουν!

Τώρα είναι η εποχή που το σπίτι μας θα γεμίσει φως και ζεστασιά.

ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 05 Νοε 2025 | 08:41

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στο εξωτερικό που επιλέγουν οι Ελληνες ταξιδιώτες

Η τάση των Ελλήνων να ταξιδεύουν στο εξωτερικό ενισχύεται συνεχώς, με πιο κοντινά και συχνά ταξίδια σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 05 Νοε 2025 | 07:55

Eπίδομα Θέρμανσης: Τι ισχύει για πολυκατοικίες, διαχειριστές και ενοίκους

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει την προσεχή Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και διαχειριστές και ένοικοι πολυκατοικιών πρέπει να γνωρίζουν σύμφωνα με τις βασικές οδηγίες που παρέχει η ΑΑΔΕ τα ακόλουθα

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 04 Νοε 2025 | 19:14

Λάδι με... το σταγονόμετρο: Οι παραγωγοί χαρακτηρίζουν το 2025 ως τη χειρότερη χρονιά [βίντεο]

Το ελαιόλαδο, από σήμα κατατεθέν της Ελλάδας, κινδυνεύει να γίνει είδος πολυτελείας για τους λίγους καθώς τα προβλήματα με την παραγωγή του αυξάνονται

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 04 Νοε 2025 | 18:44

Στουρνάρας: Η μεταποίηση μοχλός ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία

Τα τελευταία χρόνια η επενδυτική δραστηριότητα στη βιομηχανία έχει ενισχυθεί σημαντικά, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης

ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 04 Νοε 2025 | 17:33

Νέος κύκλος αποστολής ειδοποιητηρίων σε ιδιοκτήτες οχημάτων για ασφάλιση και τέλη κυκλοφορίας

Oι πολίτες, για να δουν τα ειδοποιητήρια που αφορούν τα οχήματά τους, θα πρέπει να επισκεφθούν την εφαρμογή oximata.gov.gr

ΣΤΟ ATHENS TAX FORUM 2025 04 Νοε 2025 | 17:32

Πιερρακάκης: Νέες παρεμβάσεις για το στεγαστικό - Προτεραιότητα η στήριξη των πολιτών και η μείωση των άμεσων φόρων

Ο υπουργός προανήγγειλε νέες παρεμβάσεις για τη στήριξη των πολιτών που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στο αυξανόμενο κόστος στέγασης.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 04 Νοε 2025 | 17:32

Επίδομα θέρμανσης: Στις 10 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις - Τα κριτήρια για την επιδότηση και οι ημερομηνίες καταβολής

Για τον καθορισμό ενός φυσικού προσώπου ως δικαιούχου πρέπει να πληρούνται εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

04 Νοε 2025 | 17:30

ΕΛΤΑ: Ο Μάριος Τέμπος είναι ο μεταβατικός CEO μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και την παραίτηση Σκλήκα

Το Υπερταμείο, μετά την παραίτηση του Γρηγόρη Σκλήκα, όρισε μεταβατικό Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ τον Μάριο Τέμπο

04 Νοε 2025 | 15:47
04 Νοε 2025 | 15:35

Η Carrier επενδύει δισεκατομμύρια σε έρευνα και ανάπτυξη (R&D) και μέσω της AHI Carrier SEE φέρνει την καινοτομία στη ΝΑ Ευρώπη

Στην περίοδο 2020-2025, η Carrier έχει επενδύσει περισσότερα από 1,6 δισ. δολάρια σε βιώσιμη Έρευνα και Ανάπτυξη, με στόχο να ξεπεράσει τα 4 δισ. έως το 2030

04 Νοε 2025 | 14:42

Technogym & New York College: Συνεχίζουμε μαζί για τη νέα γενιά επαγγελματιών wellness

Η συνεργασία της Technogym, brand του Ομίλου Φάις και παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του wellness, με το New York College, συνεχίζεται δυναμικά και φέτος.

04 Νοε 2025 | 11:43

Technogym & New York College: Συνεχίζουμε μαζί για τη νέα γενιά επαγγελματιών wellness

Η συνεργασία της Technogym, brand του Ομίλου Φάις και παγκόσμιος ηγέτης στον χώρο του wellness, με το New York College συνεχίζεται δυναμικά και φέτος

04 Νοε 2025 | 11:28

Το efood local συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας και το γιόρτασε με ένα μεγάλο πάρτι

Το efood local έχει καθιερωθεί ως ένα σημαντικό σημείο συνάντησης της γειτονιάς

04 Νοε 2025 | 08:57

Μύθοι και αλήθειες για τα ΕΛΤΑ

Παρά τις επανειλημμένες οικονομικές "ενέσεις" από το Δημόσιο, με αποκορύφωμα εκείνη των 250 εκατ. ευρώ το 2020, ο οργανισμός συνεχίζει να παράγει "κόκκινους" ισολογισμούς.

ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ 134 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 04 Νοε 2025 | 08:39

Ενεργειακός κόμβος η Ελλάδα: Εγκαινιάζεται στην Κομοτηνή ο σταθμός συμπίεσης φυσικού αερίου

Το έργο ενισχύει τις δυνατότητες εξαγωγών φυσικού αερίου από το ελληνικό σύστημα προς τις χώρες της περιοχής (Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία).

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 04 Νοε 2025 | 07:36

Επίδομα θέρμανσης: Προθεσμία μέχρι 5 Δεκεμβρίου για αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

Οι δικαιούχοι θα λάβουν επίδομα το οποίο κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, ενώ για περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορεί να φτάσει έως τα 1.200 ευρώ.

03 Νοε 2025 | 18:17

Το mega beach club που θέλει η Royal Caribbean στη Σαντορίνη και οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις έρχονται ως συνέχεια της υπερσυγκέντρωσης επιβατών κρουαζιέρας που βιώνει τα τελευταία χρόνια η Σαντορίνη

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ 03 Νοε 2025 | 17:46
03 Νοε 2025 | 16:54

Η Ολυμπία Οδός επιτυγχάνει πλήρη εκσυγχρονισμό του φωτισμού

Με την ολοκλήρωση αυτού του έργου, η Ολυμπία Οδός είναι πλέον ένας 100% "LED αυτοκινητόδρομος", με εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 55%

03 Νοε 2025 | 16:26

ZEBRA: Ο νέος πρωταγωνιστής της ΕΤΕΜ στον κόσμο της φιλοξενίας και του αρχιτεκτονικού design

Το Premium Cladding System ZEBRA αποτελεί μια προηγμένη λύση επένδυσης όψεων για εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΤΤΕ 03 Νοε 2025 | 16:18

Στουρνάρας: Σε δυναμική πορεία η οικονομία παρά την άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα

Σε εκδήλωση της ΤτΕ για τη διάχυση του ψηφιακού χρηματοοικονομικού εγγραμματισμού

ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ 03 Νοε 2025 | 16:15

"Ώρα μηδέν" για το άνοιγμα των κλειστών ακινήτων: Με διπλό ΕΝΦΙΑ πιέζει η κυβέρνηση τις τράπεζες

"Γκάζι" σε τράπεζες και servicers για την αξιοποίηση των διαμερισμάτων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 03 Νοε 2025 | 13:25

Λειψυδρία: Μοντέλο Θεσσαλίας για τα έργα - Τα χρέη των 400 εκατ. ευρώ και το "μεγάλωμα" ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Έργα 500 εκατ. € προωθεί η ΕΥΔΑΠ για να μη διψάσει η Αττική. Γιατί και πως θα "μεγαλώσουν" ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΩΣ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 03 Νοε 2025 | 12:27

Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2026 - Δείτε πόσα πληρώνετε φέτος

Όπως και την προηγούμενη χρονιά, τα ποσά των τελών παραμένουν αμετάβλητα, χωρίς καμία αύξηση.

CEO 03 Νοε 2025 | 11:33

Νέος διευθύνων σύμβουλος στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ο Γιώργος Καλλιμασιάς

Μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη διαδρομή 19 ετών στο τιμόνι του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο Γιάννης Παράσχης έλαβε την απόφαση να ολοκληρώσει αυτόν τον επαγγελματικό κύκλο την 31η Ιανουαρίου 2026.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ 03 Νοε 2025 | 10:44

Κλείνει σήμερα το απόγευμα η πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της πληρωμής της 5ης διμηνιαίας δόσης για το 2025.

03 Νοε 2025 | 10:41

Εθνική Τράπεζα: Νέα ανεξάρτητα μέλη του Δ.Σ. οι Μ. Τσαμάζ και O. Rodriguez - Αποχώρησε ο Cl. Piret

Η Τράπεζα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της προς τον κ. Piret για τη σημαντική του προσφορά.

03 Νοε 2025 | 10:40

Energean: Σχέδιο για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Κύπρο με αγωγό από το Ισραήλ

Έργο που ενισχύει την ενεργειακή ασφάλεια της Κύπρου και τη συνεργασία στην περιοχή.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 03 Νοε 2025 | 10:06

Ηχηρό καμπανάκι της ΤτΕ για το δημογραφικό και το ασφαλιστικό: Τα 4 μέτρα που προτείνει

Η ΤτΕ αναφέρει ότι οι φορολογικές παρεμβάσεις από μόνες τους δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων στο δημογραφικό

ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ; 03 Νοε 2025 | 09:55

Γάλα: Η ευλογιά αδειάζει την "καρδάρα" - Το κρίσιμο δίμηνο για τη φέτα

Στους 14 μήνες εξάπλωσης της ζωονόσου στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΑΑΤ έχουν θανατωθεί σχεδόν 358.000 παραγωγικά ζώα

Η ΑΓΟΡΑ ΞΑΝΑΒΡΙΣΚΕΙ ΡΥΘΜΟ 03 Νοε 2025 | 07:33

Ελαιόλαδο: Στοπ επιτέλους στις ακραίες τιμές, "ανάσα" για αγορά και καταναλωτές

Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν μια φυσιολογική παραγωγή που θα οδηγήσει σε σταθεροποίηση των τιμών σε επίπεδα πιο προσιτά για τον καταναλωτή και βιώσιμα για τον παραγωγό.

ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΣΤΟ Β’ ΤΡΙΜΗΝΟ 03 Νοε 2025 | 06:46

Προς νέα αύξηση κατά 50 ευρώ ο βασικός μισθός τον Απρίλιο του 2026

Ενισχυμένη αύξηση στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα αλλά και στον εισαγωγικό μισθό του Δημοσίου περιλαμβάνουν τα σενάρια που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

02 Νοε 2025 | 15:43

Ελληνικός τουρισμός: Προς νέα ρεκόρ το 2025 σύμφωνα με την ΤτΕ - Οι νέες τάσεις και ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης

Τα έσοδα από τον τουρισμό το οκτάμηνο του 2025 ανήλθαν στα 16,7 δισ. ευρώ από 14,9 δισ. ευρώ το 2024

ΣΑΤΑ 02 Νοε 2025 | 11:27

Ταξί: 48ωρη απεργία στην Αττική την Τετάρτη και Πέμπτη 5 και 6 Νοεμβρίου

Σε 48ωρη απεργία τα ταξί στην Αττική την Τετάρτη και Πέμπτη

02 Νοε 2025 | 10:54

Τιμολόγια ρεύματος: Διαφορά ακόμη και…100% από πάροχο σε πάροχο στα "πράσινα" του Νοεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι τιμές για τον Νοεμβριο – από 14 έως και 26 λεπτά χρέωση της πράσινης κιλοβατώρας – παραμένουν φθηνότερα τα σταθερά τιμολόγια

02 Νοε 2025 | 09:51

Ενισχύσεις ύψους 600 εκατ. ευρώ τον Νοέμβριο και επιστροφή ενοικίου – Ποιες κατηγορίες πολιτών ωφελούνται

Το συνολικό δημοσιονομικό κόστος των εν λόγω μέτρων ανέρχεται σε περίπου 600 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ 01 Νοε 2025 | 22:39

ΕΛΤΑ: Ο οικονομικός Γολγοθάς που έχει οδηγήσει στο κλείσιμο 345 καταστημάτων- Έχουν δαπανηθεί 364 εκατ. ευρώ για διάσωση και εθελούσιες από το 2020

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε η απόφαση για τα 204 καταστήματα των ΕΛΤΑ. Οι μαύρες τρύπες και τα χρωστούμενα του Δημοσίου που έχουν οδηγήσει σε αυτή την κατάσταση

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 31 Οκτ 2025 | 20:51

ΕΛΤΑ: Πώς θα εξυπηρετούνται συνταξιούχοι και δικαιούχοι επιδομάτων - Τι θα γίνει με τους 800 εργαζόμενους

Το κλείσιμο των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα έχει δημιουργήσει φόβο για τεράστιες ουρές, ελλιπή εξυπηρέτηση αλλά και ταλαιπωρία των πολιτών - Πώς θα εξυπηρετούνται ορεινές περιοχές και νησιά

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 31 Οκτ 2025 | 19:39

ΔΥΠΑ: Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε πάνω από 10.000 ανέργους 30-59 ετών που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες

Η ΔΥΠΑ προχώρησε στην καταβολή της πρώτης δόσης ύψους 4.600 ευρώ, η οποία πιστώνεται σταδιακά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

31 Οκτ 2025 | 17:48

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Τι βλέπει και αγοράζει Metlen

Ο CEO της Metlen προχώρησε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου στην αγορά 50.000 μετοχών έναντι 42,2019 ευρώ ανά μετοχή

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ 31 Οκτ 2025 | 14:26

Πόσο παραπάνω θα πληρώσουν τελικά για τις ασφαλιστικές τους εισφορές 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες

Περισσότερους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές θα πληρώσουν το 2026 οι ελεύθεροι επαγγελματίες

31 Οκτ 2025 | 12:11

Ο υπερσύγχρονος κόμβος τεχνολογικής έρευνας και καινοτομίας "TEST BEFORE INVEST FACILITY" του ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ άνοιξε στο Κορωπί

Πυλώνες τεχνολογικής ανάπτυξης και εξωστρέφειας της χώρας το ΕΠΙΣΕΥ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

METLEN 31 Οκτ 2025 | 08:31

Μυτιληναίος: Η Ελλάδα πρέπει να βασιστεί στις δυνάμεις της - ΗΠΑ και Ρωσία μιλούν με όπλα και η ΕΕ με... Μπαχ και Μπετόβεν

Τι είπε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος για την εθνική ασφάλεια και γιατί η ΕΕ του προκαλεί θλίψη.

188.108.716 ΕΥΡΩ 31 Οκτ 2025 | 06:41

ΟΠΕΚΑ: Καταβάλλονται σήμερα τα επιδόματα Οκτωβρίου - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τα επιδόματα για τον μήνα Οκτώβριο, συνολικού ύψους 188.108.716 ευρώ, καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:13

ΕΛΤΑ: Λουκέτο σε 204 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα - Πώς εξηγεί την απόφασή της η εταιρεία

Τα ΕΛΤΑ θα εξακολουθούν να παρέχουν αξιόπιστες ταχυδρομικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα, σημειώνει η εταιρεία

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 18:20

Απιαστο όνειρο για τους πολλούς η απόκτηση σπιτιού: Μισθοί… 22 ετών για νεόδμητο διαμέρισμα 60 τετραγωνικών

Η "στροφή" του αγοραστικού ενδιαφέροντος προς τα παλαιότερα ακίνητα καθίσταται ουσιαστικά "υποχρεωτική" για τα περισσότερα νοικοκυριά.

30 Οκτ 2025 | 17:31

Ρήγας (Energean): Απαραίτητη η εγχώρια παραγωγή αερίου & πετρελαίου για την ενεργειακή ασφάλεια, την ανάπτυξη και την εθνική κυριαρχία

Η πορεία προς την ενεργειακή μετάβαση έχει ανάγκη τους υδρογονάνθρακες, τόνισε ο κ. Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 2% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 30 Οκτ 2025 | 16:23

Αμετάβλητα διατήρησε η ΕΚΤ τα βασικά της επιτόκια

Η απόφαση αυτή σύμφωνα με την ΕΚΤ ελήφθη καθώς ο πληθωρισμός εξακολουθεί να είναι κοντά στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ ΤΙΣ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2025 30 Οκτ 2025 | 15:48

Η AEGEAN επενδύει στη νέα γενιά πιλότων και ανακοινώνει την έναρξη ενός ακόμη κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών

Κάλυψη διδάκτρων και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση για ακόμη 40 υποψήφιους πιλότους.

30 Οκτ 2025 | 12:43

X. Μπακολουκάς (Γενικός διευθυντής AXIA CERT): Οι μεγάλες προκλήσεις, οι ευκαιρίες και το μέλλον της πιστοποίησης

Ο Γενικός Διευθυντής της AXIA CERT, Χάρης Μπακολουκάς, μιλά για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του οργανισμού και τα φιλόδοξα σχέδια για τη διεθνή του επέκταση.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ 30 Οκτ 2025 | 12:05

Από το Σάββατο το χειμερινό ωράριο για το διζωνικό τιμολόγιο ρεύματος

Από μεθαύριο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο της διζωνικής μειωμένης τιμολόγησης ρεύματος (το παλιό "νυχτερινό"), με ισχύ έως 31 Μαρτίου 2026.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Τέλος το "καλάθι του νοικοκυριού" μετά από τρία χρόνια - Τι θα γίνει με τα εποχικά καλάθια

Ακριβώς στα τρίτα του "γενέθλια" το πολυσυζητημένο, αλλά πλέον σχεδόν ξεχασμένο, "καλάθι του νοικοκυριού" παύει να υφίσταται.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 10:49

Νέο πρόγραμμα "Ανακαινίζω το Σπίτι μου": 520.000 τα κλειστά ακίνητα, γερασμένα τα μισά

Ποια μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε το νέο πρόγραμμα να δώσει λύσεις στη στεγαστική κρίση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 10:47

Στην Alter Ego Media το 40% της Stages Network - Η εταιρεία με τα 10 θέατρα του Διονύση Παναγιωτάκη

Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται δέκα ιστορικά θέατρα - Ήβη, Δημήτρης Χορν, Μικρό Χορν, Εμπορικόν, Αποθήκη, Πειραιώς 131, Embassy, Λαμπέτη, Ψυρρή και Θερινό Λαμπέτη-, καθώς και ο σύγχρονος πολυχώρος Stage Seven.

30 Οκτ 2025 | 09:32

ΟΠΑΠ: Η Εταιρική Υπευθυνότητα συνεχίζει να γίνεται πράξη μέσα από το πρόγραμμα "Μαζί για Καλό Σκοπό"

Ενίσχυση δομών και φορέων τοπικών κοινωνιών σε όλη την Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά με τη βοήθεια των συνεργατών του δικτύου ΟΠΑΠ.