Follow us

Ψυχρολουσία Eurogroup: Ψηφίστε τώρα μέτρα 5,4 + 3,6 δισ

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι τα προληπτικά μέτρα πρέπει να είναι αξιόπιστα και πως πρέπει να νομοθετηθούν εκ των προτέρων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ψυχρολουσία Eurogroup: Ψηφίστε τώρα μέτρα 5,4 + 3,6 δισ

Απαραίτητος όρος για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και της συμφωνίας σε ένα νέο Eurogroup την Μεγάλη Πέμπτη είναι να συμφωνηθούν και τα πρόσθετα μέτρα των 3,6 δισ. ευρώ (2% του ΑΕΠ).

Όπως διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη της τρίωρης συνεδρίασης στο Άμστερνταμ, το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων αφορούσε την Ελλάδα.

«Έγινε ουσιαστική πρόοδος, μειώθηκαν τα ανοιχτά θέματα, όπως το συνταξιοδοτικό, η φορολογία εισοδήματος, τα κόκκινα δάνεια και το νέο Ταμείο αποκρατικοποιήσεων. Ξεκαθαρίσαμε το δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να υπάρχει ένα πακέτο προληπτικών μέτρων που πρέπει να υιοθετηθούν αν χρειαστεί, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος για το 2018», σημείωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Δεν έχει αποφασιστεί πώς θα νομοθετηθούν τα προληπτικά μέτρα - ίσως στο επόμενο Eurogroup», σημείωσε.

Ο ολλανδός ΥΠΟΙΚ πρόσθεσε ακόμη ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για το ποιά θα είναι αυτά τα μέτρα και υπογράμμισε ότι ο έλληνας υπουργός δεσμεύτηκε να εργαστεί τις επόμενες ημέρες στην κατεύθυνση αυτή. Όπως είπε, αν υπάρχει συμφωνία και για τα ανοιχτά θέματα και για τον μηχανισμό των προληπτικών μέτρων, τότε θα γίνει νέο Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη. «Δεν είναι σίγουρο ακόμη», συμπλήρωσε και ειπε ακόμη ότι θα ξεκινήσει και η συζήτηση για το χρέος, αποκλείοντας ονομαστικό κούρεμα και προκρίνοντας τις ωριμάνσεις στις λήξεις των ομολόγων και την περίοδο χάριτος.

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε ότι τα προληπτικά μέτρα πρέπει να είναι αξιόπιστα και πως πρέπει να νομοθετηθούν εκ των προτέρων. Οπως πρόσθεσε, «ζήτησα από την ομάδα μου να είναι έτοιμη να επιστρέψει στην Ελλάδα».

Ο Ρέγκλινγκ προειδοποίησε ωστόσο πως στενεύει η ρευστότητα της Ελλάδας καθώς έχουν περάσει τέσσερις μήνες από την τελευταία εκταμίευση.

«Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο προληπτικών μέτρων. Ο ESM συμφωνεί με τις προβλέψεις της Κομισιόν, αλλά σε ορίζοντα 2 ετών χρειάζονται προληπτικά μέτρα, τόνισε.

«Ο ESM με τους άλλους θεσμούς συνεχίζει να εργάζεται σκληρά στην Αθήνα με την ελληνική κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση», σημείωσε ενώ πρόσθεσε πως για το ελληνικό χρέος εξετάζονται λύσεις όπως η παράταση της ωρίμανσης

O Πιέρ Μοσκοβισί σημείωσε ότι υπήρξε ομαλή συνεργασία με τους Έλληνες εταίρους και πλησιάζουμε σεμια θετική λύση για την Ελλάδα, «Θέλουμε να τελειώσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό», τόνισε ο Επίτροπος σημειώνοντας ωστόσο πως πρέπει να υπάρξει συμμόρφωση με τους στόχους που τέθηκαν τον περασμένο Αύγουστο. «Είμαστε κοντά σε ισορροπημένη και θετική συμφωνία, κάτι που εξαρχής αποτελεί στόχο μας», σηεμίωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Από την πλευρά του ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ επεσήμανε ότι υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει ανάγκη για έκτακτα μέτρα, ενώ τόνισε ότι υπάρχει αξιοσημείωτη πρόοδο στις συζητήσεις για την Ελλάδα και κυρίως σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια. «Είναι ορατή μια έγκαιρη ολοκλήρωση των συνομιλιών», τόνισε ο Κερέ.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις ανέφερε στο Twitter ότι σημειώθηκε σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα και ότι θα συζητηθούν και τα πρόσθετα μέτρα ώστε να συμμετάσχει και το ΔΝΤ.

Νωρίτερα το ρεπορτάζ του theToc έγραφε:

Μειωμένες προσδοκίες και αβεβαιότητα για το χρόνο που θα κλείσει οριστικά η εκκρεμούσα εδώ και μήνες πρώτη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου επικρατούν στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup στο Άμστερνταμ.

Ο επικεφαλής του άτυπου οργάνου Γερούν Ντάισελμπλουμ , όπως και ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά την προσέλευσή τους στο χώρο του Ναυτικού Μουσείου που διεξάγεται η συνεδρίαση ξεκαθάρισαν ότι δεν αναμένεται σήμερα συμφωνία, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ελπίζει σε ένα έκτακτο Eurogroup στα τέλη της Μεγάλης Εβδομάδας, στο οποίο θα κλείσουν οι εκκρεμότητες.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είπε, προσερχόμενη στο Eurogroup και αναφερόμενη στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat: «Είμαι ικανοποιημένη με τα οικονομικά στοιχεία για την Ελλάδα, αλλά θα διερευνήσουμε αν αυτά είναι ακριβή».

Πρόσθεσε ακόμη ότι τόσο οι μεταρρυθμίσεις όσο και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι αποφασιστικής σημασίας. Παραδέχτηκε πάντως υπάρχει πρόοδος, επισημαίνοντας όμως ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

«Μην περιμένετε κάποια συμφωνία σήμερα, θα κοιτάξουμε για το θέμα του χρέους αν η Ελλάδα παραμείνει προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Θα χρειαστούν χρόνια για να αντιμετωπιστούν ορισμένα θέματα της Ελλάδας» δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup.

«Ας μην είμαστε σκληροί με τους Ελληνες, οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις παίρνουν χρόνο», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Eurogroup, σημειώνοντας ότι ακούει «καλά νέα από την Αθήνα». Χθες ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στην ολλανδική τηλεόραση είχε επισημάνει ότι «οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις φαίνεται πως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση».

Η απάντηση Σόιμπλε

Από την πλευρά του ο γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι δεν είναι απαισιόδοξος για μια συμφωνία σε εύθετο χρόνο και απαντώντας ουσιστικά στην Κρ. Λαγκάρντ σημείωσε ότι τα στοιχεία για το έλλειμα της Ελλάδας που ανακοινώθηκαν δεν είναι απλώς ελληνικά στοιχεία, αλλά επικυρωμένα από τη Eurostat. Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει μιλήσει με την επικεφαλής του ΔΝΤ και πιστεύει ότι θα βρεθεί μια λύση για το θέμα, ενώ όσον αφορά το ελληνικό χρέος, είπε ότι δεν είναι θέμα πρώτης γραμμής.

«Ελπίζω να υπάρξει πρόοδος γιατί κανείς δεν θέλει ένα ακόμη καυτό ελληνικό καλοκαίρι», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ της Φινλανδίας, Αλεξ Στουμπ, αναγνωρίζοντας ότι είναι «δύσκολη» η νομοθέτηση έξτρα μέτρων.

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν σημείωσε ότι είναι θετική η πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας «ότι τα πράγματα εξελίσσονται καλά», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «υπάρχει ακόμη δουλειά μπροστά μας για την Ελλάδα».

Αισιοδοξία Μοσκοβισί

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί προσερχόμενος στο Eurogroup δήλωσε πως «θα συζητήσουμε το πρόγραμμα της Ελλάδας και μπορώ να σας πω ότι έγινε πολύ, πάρα πολύ πρόοδος στην Αθήνα. Κατά τη γνώμη μου είμαστε κοντά σε συμφωνία». «Είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία είναι «εντός πεδιάς», συμπλήρωσε και ξεκαθάρισε ότι οι στόχοι για το 2018 που προβλέπονται στο Μνημόνιο πρέπει να πιαστούν.

Τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία αφορούν το 2015 είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, συμπλήρωσε ο Πιερ Μοσκοβισί και επανέλαβε ότι η συμφωνία που είναι απαραίτητη είναι «κοντά». Αναφορικά με το χρέος και τις διαφορές με το ΔΝΤ είπε ότι θα γίνει η συζήτηση για το χρέος, αλλά τα πράγματα πρέπει να ακολουθούν τη σειρά τους. Σήμερα η συζήτηση αφορά την αξιολόγηση, είπε.

Έχει προαναγγελθεί το αποτέλεσμα του Eurogroup

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την Τετάρτη ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες δήλωνε ότι «δεν περιμένουμε συμφωνία για την Ελλάδα την Παρασκευή στο Eurogroup. Το καλύτερο σενάριο είναι οι διαπραγματεύσεις να έχουν φτάσει πολύ κοντά στο να κλείσουν βασικά σημεία της αξιολόγησης».

«Εάν υπάρξει πρόοδος στις συζητήσεις με την Ελλάδα, θα μπορούσε να γίνει ένα επιπλέον Eurogroup την επόμενη εβδομάδα. Αλλά ένα τέτοιο σενάριο δεν φαίνεται πιθανό» τόνιζε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε αναφορικά με το ασφαλιστικό: «Η πρόταση της Ελλάδας για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση διαφέρει σημαντικά από την οπτική των Θεσμών».

Όπως τόνισε, αναφορικά με το θέμα των«προληπτικών μέτρων» η συζήτηση αφορά την νομοθέτηση εκ των προτέρων, αλλά όχι την εφαρμογή. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σειρά με την οποία θα πρέπει να προχωρήσουν τα θέματα έχει ως εξής: συμφωνία στο πακέτο, τα μέτρα, το θέμα των «προληπτικών μέτρων» και μετά τα μέτρα ελάφρυνσης χρέους. Ο αξιωματούχος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές αναφορικά με το θέμα του χρέους μεταξύ των Θεσμών και χωρών της ευρωζώνης.

Οι στόχοι της κυβέρνησης

Από την πλευρά της η κυβέρνηση στοχεύει σε μία θετική δήλωση που να αποτυπώνει ότι έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος ώστε να οδηγήσει σε νέο έκτακτο Eurogroup στις αμέσως επόμενες ημέρες, και πιθανότατα έως την Μεγάλη Πέμπτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε χθεσινή του συνέντευξη και με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων από τη Eurostat, έστειλε τα μηνύματά του σε όλες τις πλευρές, σημειώνοντας πως η ελληνική οικονομία βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανάκαμψη και χρειάζεται ώθηση προς τα εμπρός και όχι σπρωξιά προς τα πίσω, πως μία χώρα με πλεόνασμα πάνω από τον στόχο δεν έχει ανάγκη από νέα έκτακτα μέτρα, αλλά «αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα είναι η αναγκαία ελάφρυνση του χρέους».

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι επαρκής. Αρκεί να μην επιτρέψουμε σε κάποιους να θελήσουν επιπρόσθετα βάρη από αυτά που ορίζει η συμφωνία» σημείωσε ο Α. Τσίπρας.

Την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα ξεκινήσει νέο μπαράζ επαφών προκειμένου να συγκληθεί το Eurogroup πριν το Πάσχα και αν υπάρξει πλήρης συμφωνία, ενώ χθες επικοινώνησε χθες με τουςΦρανσουά Ολάντ, Μάρτιν Σουλτς και Πιερ Μοσχοβισί.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 12 Δεκ 2025 | 22:56

Σκληρή κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου: "Έχετε το μονοπώλιο της τοξικότητας" - "Δεν πρέπει να χαίρεστε αλλά να ντρέπεστε"

"Εμείς είχαμε 1,76 δισεκατομμύρια. Αν είχαμε 1,77, μαντέψτε: θα το δίναμε. Εκτός αν πας να φορολογήσεις κάποιους", είπε προς τον κ. Φάμελλο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 12 Δεκ 2025 | 20:49

Κυριάκος Πιερρακάκης: "Πρωτίστως νίκη της πατρίδας η εκλογή μου στο Eurogroup" - Η πρώτη ομιλία του στη Βουλή

Όπως υπογράμμισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης η επιτυχία στο Eurogroup είναι εθνική, είναι μιας Ελλάδας που άντεξε.

ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ 12 Δεκ 2025 | 17:44

Επίθεση Πολάκη σε Πιερρακάκη: "Από την αυλή του Σημίτη, τακίμιασε με τον Μητσοτάκη - Πρέπει να αποτύχει στο έργο του"

Ο Παύλος Πολάκης εκφράζει τη διαφωνία του και με τον Δημήτρη Λιάκο, πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χαρακτήρισε "επιτυχία" την εκλογή Πιερρακάκη

ΜΕΡΑ25 12 Δεκ 2025 | 13:11

Βαρουφάκης για εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: "Οι αυτοκρατορίες δίνουν τιμητικούς τίτλους σε υποταγμένους"

"Έτσι κάνουν οι αυτοκρατορίες: δίνουν τιμητικούς τίτλους σε υποταγμένους ως υπενθύμιση της ισχύος τους. Ο δικός μας τίτλος τιμής είναι το μίσος τους" σημειώνει ο Γ. Βαρουφάκης

«ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 12 Δεκ 2025 | 10:56

Τα διεθνή ΜΜΕ για την εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup: "Η εκδίκηση της Αθήνας"

Τι γράφουν για τον νέο πρόεδρο του Eurogroup τα διεθνή πρακτορεία Reuters, Bloomberg, Le Monde, Les Echos, Associated Press, Financial Times, Euronews και Politico.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ 12 Δεκ 2025 | 09:23

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η εκλογή Πιερρακάκη ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί εθνική και προσωπική επιτυχία

Η εκλογή Πιερρακάκη στη θέση του Προέδρου του Eurogroup, "σημαίνει οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη δηλώνουν έτοιμοι να μελετήσουν τα μαθήματα που διδάσκει η ελληνική κρίση"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 12 Δεκ 2025 | 07:17

Eurogroup 10 χρόνια μετά: Από το ενδεχόμενο Grexit στην ανάληψη της προεδρίας με τον Κυριάκο Πιερρακάκη

Τα οφέλη για τα ελληνικά συμφέροντα και οι προτεραιότητες στην ατζέντα Πιερρακάκη.

ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ GREXIT 11 Δεκ 2025 | 22:45

Τι σηματοδοτεί η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup - Τα οφέλη για την Ελλάδα και η πολιτική συγκυρία

Η αλλαγή ηγεσίας στο Eurogroup, με τον Κυριάκο Πιερρακάκη επικεφαλής, έρχεται σε μια περίοδο που φέρνει νέες προκλήσεις

ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ 11 Δεκ 2025 | 22:33

Συγχαρητήρια και από ΠΑΣΟΚ σε Πιερρακάκη για το Eurogroup: Θετική εξέλιξη για τη χώρα

"Η εκλογή ενός Έλληνα αξιωματούχου στο υψηλό αξίωμα του Προέδρου του Eurogroup είναι μια αδιαμφισβήτητα σημαντική και θετική εξέλιξη για τη χώρα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ EUROGROUP 11 Δεκ 2025 | 20:27

Κυρ. Πιερρακάκης: Στόχος μια ομάδα ενωμένη - Η Ελλάδα άντεξε, πριν 10 χρόνια συζητούσαμε για Grexit - Οι πρώτες δηλώσεις

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης έστειλε μήνυμα συνεργασίας και υπογράμμισε ότι "σε αυτό θα επικεντρωθώ"

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 11 Δεκ 2025 | 18:23

Ομόφωνα νέος πρόεδρος του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Ημέρα υπερηφάνειας για τη χώρα", λέει ο Μητσοτάκης

Νέος πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης.

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 11 Δεκ 2025 | 16:55

Eurogroup: Αντίστροφη μέτρηση - Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα ψηφίσει Πιερρακάκη

Η Γερμανία θα ψηφίσει υπέρ του Έλληνα υποψηφίου για το Eurogroup, Κυριάκου Πιερρακάκη

11 Δεκ 2025 | 13:52

Πώς εκλέγεται ο πρόεδρος του Eurogroup - Η πρωτότυπη διαδικασία και γιατί ο Πιερρακάκης είναι το "φαβορί"

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι υποψήφιος με αντίπαλο τον Βέλγο ομόλογό του

ΑΜΦΙΡΡΟΠΗ ΜΑΧΗ 11 Δεκ 2025 | 11:53

Κυριάκος Πιερρακάκης στους FT για τη "μάχη" στο Eurogroup: "Eυρωπαϊκό μάθημα η πρόσφατη εμπειρία της Ελλάδας"

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης επιλέγουν τον νέο επικεφαλής τους - Μάχη μεταξύ του Κυριάκου Πιερρακάκη και του Βέλγου Βίνσεντ βαν Πέτεγκεμ.

ΑΝΑΛΥΣΗ 11 Δεκ 2025 | 08:04

Τι θα σημάνει για την Ελλάδα η εκλογή του Πιερρακάκη σε πρόεδρο του Eurogroup - Σήμερα η κρίσιμη ψηφοφορία

Την επίσημη επιστροφή της Ελλάδας στην πρώτη "ταχύτητα" της Ευρώπης, θα σηματοδοτήσει η προσπάθεια του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκο Πιερρακάκη.

EUROGROUP 10 Δεκ 2025 | 11:27

Bloomberg: Ευκαιρία ευρωπαϊκής αποκατάστασης της Ελλάδας μια εκλογή Πιερρακάκη στο τιμόνι του Eurogroup

Στην ψηφοφορία της Πέμπτης, ο κ. Πιερρακάκης θα αναμετρηθεί με τον Βίνσεντ βαν Πετεχέμ, για το αξίωμα του προέδρου του Eurogroup.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 29 Νοε 2025 | 09:39

Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Πιερρακάκη για την προεδρία του Eurogroup

Η Ελλάδα και ο κ. Πιερρακάκης προβάλλουν ως η χώρα και ο άνθρωπος που εφαρμόζουν όλες τις ορθές πρακτικές, οι οποίες για τα περισσότερα κράτη μέλη της Ένωσης βρίσκονται ακόμη στα χαρτιά.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 28 Νοε 2025 | 21:17

Eurogroup: Στις 11 Δεκεμβρίου η εκλογή νέου προέδρου - Οσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ο πρόεδρος του Eurogroup είναι εν ενεργεία υπουργός Οικονομικών και συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα εθνικά του καθήκοντα.

ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 28 Νοε 2025 | 18:57

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας από τους δύο υποψηφίους για να αντικαταστήσουν τον Ιρλανδό υπουργό Οικονομικών, Πασκάλ Ντόναχιου

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ 28 Νοε 2025 | 14:15

Bloomberg: Ο Πιερρακάκης ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Eurogroup

Η ανακοίνωση πρόκειται να γίνει τις επόμενες ώρες, καθώς στις 18:00 (ώρα Ελλάδος) εκπνέει η προθεσμία της υποβολής υποψηφιοτήτων.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 20 Νοε 2025 | 15:25

Πιερρακάκης για τα δημοσιεύματα περί διαδοχής στο Eurogroup: Εξαιρετικά τιμητική, αλλά πρόωρη η συζήτηση

. Όπως δήλωσε ο κ. Πιερρακάκης "οποιαδήποτε άλλη συζήτηση είναι εξαιρετικά πρόωρη".

ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 20 Νοε 2025 | 12:38

Politico για νέο επικεφαλής του Eurogroup: Tο φαβορί από το Βέλγιο και η "πολύ θετική εντύπωση" του Κυριάκου Πιερρακάκη

"Η Ελλάδα βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της και ο Κυριάκος Πιερρακάκης είναι ένας υπουργός που έχει αφήσει πολύ θετική εντύπωση", σημειώνει το Politico.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 19 Νοε 2025 | 16:31

Financial Times: Πιθανόν να είναι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών, Μακής Κεραυνός, αναλαμβάνει προσωρινά τα καθήκοντα προέδρου του Eurogroup έως ότου εκλεγεί ο διάδοχος του Ιρλανδού Πάσκαλ Ντόναχιου

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ 15 Νοε 2025 | 11:01

Σοκ στα Γλυκά Νερά: Απήγαγαν και ξυλοκόπησαν 16χρονο για χρέος από διακίνηση ναρκωτικών [βίντεο]

Οι Αρχές εκτιμούν ότι η συμμορία στρατολογούσε ανηλίκους για να διακινούν κάνναβη.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 14 Νοε 2025 | 17:01

Πιερρακάκης σε Bloomberg: Εξόφληση πρώτου μνημονίου 10 χρόνια νωρίτερα - Μείωση χρέους κάτω από 120% πριν το 2030

Ο Κυρ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στις αποφάσεις για τη φορολογική πολιτική σε ενέργεια και τελωνεία

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ 12 Νοε 2025 | 08:32

Η στρατηγική για ταχύτερη μείωση του χρέους το 2026 - Στόχος να φτάσει κοντά στο 110% του ΑΕΠ

Βοηθός στην προσπάθεια αυτή θα είναι και φέτος, η υπεραπόδοση της οικονομίας και ειδικότερα, τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

ΠΑΛΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ 14 Οκτ 2025 | 14:18

Η ιστορία του συνθήματος "Γερούν γερά, σπάστου τον τσαμπουκά"- Ποιος το έγραψε , ποιον σχολίαζε

Το σύνθημα χρησιμοποιείται έκτοτε για να κατηγορηθούν ως μειωμένων πατριωτικών αισθημάτων, οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ

ΕΚΤ 07 Οκτ 2025 | 23:54

Λαγκάρντ: Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί "παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις" στη Γαλλία

Ο υπό παραίτηση πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα με στελέχη πολιτικών κομμάτων για "ύστατες διαπραγματεύσεις" για τον προϋπολογισμό του 2026, όπως του ζήτησε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ 28 Σεπ 2025 | 10:48

Τα μηνύματα του νέου προϋπολογισμού: Ισχυρή ανάπτυξη πάνω από 2% και πρωτογενές πλεόνασμα 2,4%

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2026 αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ 19 Σεπ 2025 | 07:17

Γιατί και η ΤτΕ επιμένει στην πρόωρη αποπληρωμή "ακριβού" χρέους

Η Ελλάδα θα συνεχίσει και φέτος να αποπληρώνει παλιό και ακριβό χρέος στην Ευρωζώνη, απομακρύνοντας σιγά-σιγά πιθανές συνέπειες από μια νέα κρίση χρέους.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 11 Σεπ 2025 | 17:09

Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η ΕΚΤ: Σε καλό σημείο ο πληθωρισμός, επισήμανε η Κριστίν Λαγκάρντ

Η ΕΚΤ διατηρεί αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια, με αποτέλεσμα το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων να παραμείνει στο 2%

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 08 Σεπ 2025 | 21:25

Η επόμενη μέρα για την Γαλλία στα χέρια του Μακρόν: Παζάρια με τους Σοσιαλιστές ή εκλογές που ζητούν Λεπέν και Αριστερά

Την Τρίτη ο Μπαϊρού θα υποβάλει την παραίτησή του, αφήνοντας τον Μακρόν να αντιμετωπίσει μια δύσκολη εξίσωση, με τις χρηματοπιστωτικές αγορές να σηματοδοτούν ανησυχία για την πολιτική και δημοσιονομική κρίση της Γαλλίας.

ΚΑΘΑΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 2,2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ 28 Αυγ 2025 | 13:12

Σε καθοδική πορεία το χρέος, μειώθηκε για πρώτη φορά και σε απόλυτο αριθμό

Το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης σε καθαρούς όρους καταγράφει στο τέλος Ιουνίου μείωση κατά 2,2 δις ευρώ στα 326,4 δις ευρώ, από 328,6 δις ευρώ στο τέλος του 2024.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 25 Αυγ 2025 | 00:15

Λαγκάρντ: Επικίνδυνο να υπονομεύεται η ανεξαρτησία των κεντρικών τραπεζών

"Όταν μια κεντρική τράπεζα παύει να είναι ανεξάρτητη ή όταν απειλείται η ανεξαρτησία της, καθίσταται δυσλειτουργική," είπε η πρόεδρος της ΕΚΤ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΤ 24 Ιουλ 2025 | 17:29

Κριστίν Λαγκάρντ: "Ραντεβού" τον Σεπτέμβριο για τη μείωση των επιτοκίων - Διατηρούνται αμετάβλητα

"Μετά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στο 2% είμαστε "σε καλή θέση"", τόνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ 11 Ιουλ 2025 | 14:04

Financial Times: Πώς επέστρεψε η Ελλάδα από τον γκρεμό - Μια διαφορετική χώρα μια δεκαετία μετά το 2015

Μια δεκαετία μετά την κορύφωση της κρίσης χρέους, η Ελλάδα παρουσιάζει μια εικόνα ριζικά διαφορετική.

ΔΥΟ ΟΡΟΣΗΜΑ 11 Μαϊ 2025 | 13:37

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για ταχύτερη απομείωση του χρέους

Δύο ορόσημα για τη χώρα περιλαμβάνει η στρατηγική μείωσης του χρέους που έχει καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ 08 Μαϊ 2025 | 09:38

Πώς φτάσαμε το ελληνικό χρέος να κοστίζει λιγότερο από το γερμανικό

Το ελληνικό χρέος, παρότι υψηλό, είναι πιο φθηνό στη διαχείρισή του από το αντίστοιχο γερμανικό.

ΔΝΤ 07 Μαϊ 2025 | 14:20
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΚΤ 17 Απρ 2025 | 17:51

"Τρέφω μεγάλο σεβασμό": Η Κριστίν Λαγκάρντ στηρίζει τον Τζερόμ Πάουελ μετά τη σφοδρή επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed

"Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον αξιότιμο συνάδελφό μου Τζερόμ Πάουελ", δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, μετά την επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ στον πρόεδρο της Fed

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 16 Απρ 2025 | 12:37

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον επικεφαλής του Eurogroup: "Η Ελλάδα αποδίδει καλύτερα από τον μέσο όρο στην Ευρώπη"

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου στο Μέγαρο Μαξίμου

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΚΤ 02 Απρ 2025 | 13:29

Κριστίν Λαγκάρντ: Οι δασμοί του Τραμπ θα είναι αρνητικοί σε όλο τον κόσμο

"Θα είναι αρνητικό σε όλο τον κόσμο και η πυκνότητα και η διάρκεια του αντίκτυπου θα ποικίλλουν", τόνισε η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

ΒΟΥΛΗ 24 Μαρ 2025 | 17:34

Γραφείο Προϋπολογισμού: Συστάσεις για δημοσιονομική σταθερότητα, μείωση χρέους και αμυντικές δαπάνες

Πρόκειται για το πρώτο από μία σειρά σημειωμάτων που θα εκδίδει το Γραφείο Προϋπολογισμού για επίκαιρα οικονομικά ζητήματα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ 20 Μαρ 2025 | 08:33

Δημοσιονομικός χώρος πάνω από ένα δισ. ευρώ - Πόσο αυξάνει το πακέτο ελαφρύνσεων η ρήτρα διαφυγής αμυντικών δαπανών

Η αύξηση των αμυντικών δαπανών, η οποία θα εξαιρείται από τον υπολογισμό του ελλείμματος για την 4ετία 2025 -2028, θα έχει ως βάση τις δαπάνες κάθε κράτους μέλους το 2021.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Φεβ 2025 | 13:57

Περισσότερο δανειολήπτες στον εξωδικαστικό μηχανισμό - 6 νέες πρωτοβουλίες για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους

Οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη για τον υποχρεωτικό εξωδικαστικό μηχανισμό και τη μείωση του ιδιωτικού χρέους.

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ 31 Ιαν 2025 | 09:44

Τροπολογία ΠΑΣΟΚ για τους δανειολήπτες: Επαναφορά προστασίας α' κατοικίας και μέτρα για τα δάνεια με ελβετικό φράγκο

Το ΠΑΣΟΚ επαναφέρει την πρότασή του για την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους, με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 2008 19 Δεκ 2025 | 23:54

ΕΥΔΑΠ: Ποιοι εξαιρούνται από τις αυξήσεις στα τιμολόγια - Επιβάρυνση για 4,5 εκατομμύρια νοικοκυριά

Ως αιτιολόγηση για την αναπροσαρμογή, η ΕΥΔΑΠ επικαλείται τα έργα 2,5 δισ. ευρώ που έχουν προγραμματιστεί

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 Δεκ 2025 | 18:11

Κυριάκος Πιερρακάκης: Στην πρώτη του συνεδρίαση υπουργών Οικονομικών της G7 ως πρόεδρος του Eurogroup

Ο Έλληνας υπουργός μετείχε στην τελευταία συνεδρίαση των υπουργών της G7 για το 2025

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΑΤ 19 Δεκ 2025 | 17:42

Πληρώθηκαν 26,9 εκατ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος λόγω ευλογιάς και πανώλης

Οι πληρωμές αφορούν εκτροφείς που προέβησαν σε θανατώσεις ζώων κατά τα έτη 2024 και 2025

ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ 19 Δεκ 2025 | 11:45
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 19 Δεκ 2025 | 10:50

Τέλος τα ενοίκια "μαϊμού" των 20 και 30 ευρώ: Πώς θα "φακελωθούν" τα ακίνητα με τον ΜΙΔΑ

Το νέο μητρώο ιδιοκτησίας ακινήτων έρχεται για να "χτυπήσει" τα υποδηλωμένα ενοίκια.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 19 Δεκ 2025 | 09:53
ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 19 Δεκ 2025 | 09:38

Ελληνικό: 1,5 δισ ευρώ οι συνολικές ταμειακές εισπράξεις της Lamda Development από την έναρξη του έργου

Ο όμιλος Lamda Development κατέγραψε άνοδο των πωλήσεων κατά 18% σε 443,7 εκατ. ευρώ.

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ 19 Δεκ 2025 | 09:31

Αύξηση 2 ευρώ στo πάγιο ζητάει η ΕΥΔΑΠ - Σταθερές οι χρεώσεις κατανάλωσης

Η πρόταση περιλαμβάνει αύξηση 1 ευρώ στο πάγιο ύδρευσης και άλλο 1 ευρώ στο πάγιο αποχέτευσης - Η πρόταση της ΕΥΔΑΠ τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Δεκ 2025 | 17:44

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε ο αποκλειστικός έλεγχος της Εγνατίας Οδού από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου "Εγνατία Οδός" και των τριών καθέτων οδικών αξόνων του

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 18 Δεκ 2025 | 16:23

ΥΠΑΑΤ: Νέα ενίσχυση 26 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις κτηνοτρόφων λόγω ευλογιάς

Η αποζημίωση ανά θανατωμένο ζώο φθάνει έως και τα 250 ευρώ

ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ 18 Δεκ 2025 | 13:16

Επιτροπή Ανταγωνισμού για χαμηλά επιτόκια στις τραπεζικές καταθέσεις: Ολιγοπωλιακή δομή και αδράνεια καταναλωτών

Χαμηλά επιτόκια και περιορισμένο ανταγωνισμό, διαπιστώνει η σχετική έρευνα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Δεκ 2025 | 12:10

Ενοίκια: Παρατείνεται έως τον Απρίλιο 2026 η πληρωμή μόνο μέσω τράπεζας – Νέες απαλλαγές ΕΝΦΙΑ

Η αλλαγή προβλέπεται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά το σύνολο των μισθώσεων.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 18 Δεκ 2025 | 11:05

"Ναι μεν αλλά" για την ανέγερση κατοικιών με φοροαπαλλαγή στα ενοίκια: Τι λένε κατασκευαστές και κτηματαγορά

Τα επιχειρήματα κατασκευαστών και κτηματαγοράς για τα νέα μέτρα σχετικά με το στεγαστικό που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ 18 Δεκ 2025 | 10:57

ΕΣΕΕ: Από 111,97 έως 160,03 ευρώ το κόστος για το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΣΕΕ, πρόκειται για μεταβολή της τάξης του 3,6% έως 7,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τραπέζι του 2024.

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Δεκ 2025 | 08:53

Δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Τι προβλέπει η προαιρετική ρύθμιση – Τι υποστηρίζουν οι δανειολήπτες

Περίπου 57.000 δάνεια σε ελβετικό φράγκο χορήγησαν οι ελληνικές τράπεζες την περίοδο 2005-2007.

18 Δεκ 2025 | 08:17

Ερχονται μειώσεις φόρων για τις επιχειρήσεις – Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι

Μέτρα ενίσχυσης για τις επιχειρήσεις με ορίζοντα το 2027 σχεδιάζει η κυβέρνηση, μετά τις φοροελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 18 Δεκ 2025 | 08:08

Μέχρι την Παρασκευή η καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων - Πότε πληρώνονται συντάξεις και επιδόματα

Για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το Δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί το αργότερο έως αύριο, Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17 Δεκ 2025 | 18:56

ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε η 4η δόση της αυξημένης επιστροφής ΕΦΚ πετρελαίου για αγρότες

Το ποσό καταβολής ανέρχεται σε 22.531.445,49 ευρώ - Δεν πληρώθηκαν 1.366 ΑΦΜ γιατί δεν έχουν δηλώσει λογαριασμό ΙΒΑΝ

ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ 17 Δεκ 2025 | 18:18

Αγρότες: Πληρώθηκαν 487,9 εκατ. ευρώ από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ - Ακολουθούν άλλα 600 εκατομμύρια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Από την 1 Ιανουαρίου 2025 έχουν καταβληθεί συνολικά στους αγρότες 3,2 δισ. ευρώ από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

17 Δεκ 2025 | 13:18

Το γεωοικονομικό στοίχημα του Αλέξανδρου Εξάρχου - Πώς ενέργεια και υποδομές αλλάζουν το επενδυτικό πλάνο της AKTOR

Ποια είναι τα επόμενα βήματα της AKTOR ύστερα από το επιτυχημένο ομόλογο. Τι αλλαγές φέρνει το LNG

ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΩΝ 17 Δεκ 2025 | 11:46

Καταβάλλεται 19 Δεκεμβρίου το αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων σε εργατοτεχνίτες οικοδόμους

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025 καταβάλλεται το αδειοδωρόσημο Χριστουγέννων 2025 σε 87.286 εργατοτεχνίτες οικοδόμους.

ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΣ 17 Δεκ 2025 | 11:43

IRIS Παντού: 120 εκατ. συναλλαγές αξίας 11 δισ. ευρώ και η Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης

Πρώτη στην Ευρώπη η Ελλάδα στις άμεσες πληρωμές σύμφωνα με τα στοιχεία για το "IRIS Παντού".

ΩΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 Δεκ 2025 | 09:39

Από Παρασκευή η καταβολή των αυξημένων συντάξεων μετά τις μειώσεις φόρων και την αναπροσαρμογή [παραδείγματα]

Κερδισμένοι θα είναι για πρώτη φορά και οι συνταξιούχοι με προσωπική διαφορά, καθώς αυτή "διαγράφεται" κατά 50% και θα καταργηθεί σε 12 μήνες.

ΑΚΙΝΗΤΑ 17 Δεκ 2025 | 09:12

Επιδότηση έως 36.000 ευρώ για ανακαίνιση των σπιτιών: Οι προϋποθέσεις και τα "μυστικά" των 6 νέων μέτρων

Τα ισχυρά κίνητρα, οι περιορισμοί και το μεγάλο στοίχημα: αν ιδιοκτήτες και κατασκευαστές θα "ανοίξουν" ακίνητα για μακροχρόνια ενοικίαση.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ 17 Δεκ 2025 | 08:46

Συντάξεις και επιδόματα πριν τα Χριστούγεννα: Πότε καταβάλλονται – Τι αλλάζει στα ποσά από τον Ιανουάριο

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά πραγματοποιούνται οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και του Δώρου Χριστουγέννων.

ΚΛΗΡΩΣΗ 17 Δεκ 2025 | 08:22

Χριστουγεννιάτικη φορολοταρία: Έπαθλα των 100.000 ευρώ για 12 υπερτυχερούς - Ποιοι εξαιρούνται

Ποιοι συμμετέχουν, ποιοι εξαιρούνται από τη φορολοταρία και πώς θα γίνει η κατανομή των λαχνών στους 12 υπερτυχερούς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 17 Δεκ 2025 | 07:37

Τι σημαίνουν τα 6 νέα μέτρα για το στεγαστικό - Παρεμβάσεις με επίκεντρο ενοίκια, AirBnb, ανακαινίσεις

Τι αλλάζει στην πράξη για τους πολίτες με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Δεκ 2025 | 07:34

Αύξηση των ασφαλισμένων κατοικιών λόγω έκπτωσης ΕΝΦΙΑ - Βουτιά στις αποζημιώσεις

Το 2024 ο αριθμός των ασφαλιστηρίων συμβολαίων περιουσίας ανήλθε σε 1,34 εκατ., αυξημένος κατά 3% σε σχέση με το 2023.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ 16 Δεκ 2025 | 23:51

Η κυβερνητική παρέμβαση για τα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο: Πώς θα επωφεληθούν οι δικαιούχοι - Τα κριτήρια

Οι επιλογές που υπάρχουν και ο μηχανισμός της ρύθμισης για την αποπληρωμή των δανείων σε ελβετικό φράγκο

ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ 16 Δεκ 2025 | 19:16

ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΓΑ: Πληρωμές 487,9 εκατ. σε 485.896 μοναδικούς δικαιούχους

Ποιες πληρωμές καταβάλλονται σήμερα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 16 Δεκ 2025 | 18:41

Reuters: Έρχονται ανακοινώσεις για "κούρεμα" 15 - 50% στα στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Το κόστος για τις ελληνικές τράπεζες στο "κούρεμα" των στεγαστικών δανείων σε ελβετικά φράγκα ανάλογα με το εισόδημα, θα κυμανθεί μεταξύ 400 και 600 εκατ. ευρώ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 16 Δεκ 2025 | 18:27

Κωστής Χατζηδάκης: Έρχονται νέοι σημαντικοί κοινοτικοί πόροι για την Ελλάδα

Συγκροτήθηκε η Διυπουργική Επιτροπή για τον συντονισμό της διαπραγμάτευσης του επόμενου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου της ΕΕ

ΕΞΕΛΙΞΗ 16 Δεκ 2025 | 17:32

Αρχή για ξέπλυμα μαύρου χρήματος: "Πάγωμα" των περιουσιακών στοιχείων της Jetoil και άλλων 4 εταιρειών καυσίμων

Η ενέργεια της ανεξάρτητης Αρχής εντάσσεται στο πλαίσιο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, μετά από απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΕΡΓΑΝΗ 2 16 Δεκ 2025 | 13:02

Κεραμέως: Τέσσερα καλά νέα για τους συνταξιούχους

H Ν. Κεραμέως στάθηκε σε τέσσερα σημεία της πολιτικής του υπουργείου Εργασίας για τους συνταξιούχους.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 16 Δεκ 2025 | 11:46

Αιφνιδιαστικό "λουκέτο" στα βενζινάδικα της Cetracore - Jetoil λόγω των κυρώσεων στη Ρωσία - Η ανακοίνωση

Η εταιρεία ενημέρωσε τους συνεργάτες της για προσωρινή αναστολή των εργασιών της σε όλα τα επίπεδα από τα λογιστικά μέχρι την παράδοση καυσίμων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 16 Δεκ 2025 | 11:19

ΔΥΠΑ: Από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και Δώρου Χριστουγέννων

Τα επιδόματα που προπληρώνονται αύριο, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 16 Δεκ 2025 | 11:00

Πρόγραμμα μαμούθ για το στεγαστικό ανακοινώνει ο Μητσοτάκης απόψε στη Βουλή - Πληροφορίες για μέτρο "έκπληξη"

Με επιδότηση ανακαινίσεων η κυβέρνηση επιχειρεί να "ξεκλειδώσει" χιλιάδες κλειστά ακίνητα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 16 Δεκ 2025 | 10:15

Το σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης - 1,3 εκατ. άνθρωποι στην ΕΕ είναι άστεγοι

Για πρώτη φορά στη ιστορία της η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να αντιμετωπίσει τη σοβαρή στεγαστική κρίση που πλήττει τη γηραιά ήπειρο

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 16 Δεκ 2025 | 10:14

Η μεγάλη στροφή της Prodea: Logistics στο Μαρκόπουλο και ιταλικό ξενοδοχείο με υπογραφή Nammos

Τι αλλαγές φέρνει στο "DNA" της PRODEA η συμφωνία για την πώληση ακινήτων αξίας 1,3 δισ. ευρώ.

16 Δεκ 2025 | 09:00

Ερρίκος Αρώνες (Hellenic Properties): Πώς η ελληνική αγορά ακινήτων θα ανέβει βαθμίδα

"Έχουμε πετύχει πολλά, αλλά σε έναν κόσμο όπου η διεθνοποίηση των επενδύσεων αυξάνεται εκθετικά, το να είσαι καλός δεν είναι πια αρκετό"

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ 16 Δεκ 2025 | 07:10

Χιλιάδες νέες κατοικίες "ρίχνουν" στην αγορά κατασκευαστές λόγω Golden Visa

Ο νομοθέτης έχει προβλέψει ώστε τα σπίτια αυτά να απαγορεύεται να αξιοποιηθούν μέσω ψηφιακών πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης.

ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΠΟΣΑ 15 Δεκ 2025 | 23:22

Οργή στην Ιταλία: Τεράστιες αυξήσεις μέχρι και 700% στα αεροπορικά εισιτήρια ενόψει των γιορτών

Μια θέση εσωτερικής πτήσης από τη Ρώμη μέχρι την Κατάνια της Σικελίας, στις 23 Δεκεμβρίου κοστίζει 146 ευρώ, ενώ στις 13 Ιανουαρίου θα μειωθεί στα 17 ευρώ

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 15 Δεκ 2025 | 16:03

Πρώτη υποχώρηση της κυβέρνησης στους αγρότες: Υποσχέσεις Τσιάρα για μειώσεις τιμών στο ηλεκτρικό και στο πετρέλαιο

"Καλούμε άμεσα τους εκπροσώπους των αγροτών σε διάλογο, με σεβασμό στις ανάγκες τους και επίγνωση των αναγκών της χώρας", είπε ο Κώστας Τσιάρας

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 15 Δεκ 2025 | 11:03

Η Ελλάδα αποπληρώνει πρόωρα 5,287 δισ. ευρώ από το πρώτο μνημόνιο - Στα 1,6 δισ. ευρώ η ελάφρυνση

Με την κίνηση αυτή, ο κρατικός προϋπολογισμός ελαφρύνεται άμεσα από πληρωμές ύψους 1,6 δισ. ευρώ.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ 15 Δεκ 2025 | 08:32

Ποιες χώρες στην Ευρώπη δίνουν 13η σύνταξη και ποιες έξτρα επίδομα στις συντάξεις

Στην Ελλάδα το ποσοστό των συνταξιούχων που κινδυνεύει από μόνιμη φτώχεια είναι 10% σε ηλικίες από 66 ως 75 ετών και 12% των συνταξιούχων άνω των 76 ετών.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ 15 Δεκ 2025 | 07:30

Τα 7 ακριβά ξενοδοχεία που βγαίνουν στο σφυρί αυτή την εβδομάδα

Επτά ξενοδοχειακές μονάδες υψηλής αξίας σε Καλαμπάκα, Κέρκυρα, Λέσβο, Κω και Ξάνθη, με τιμές εκκίνησης από εκατοντάδες χιλιάδες έως και άνω των 3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ 15 Δεκ 2025 | 07:00

"Βρέχει" λεφτά αυτή την εβδομάδα: Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή

Συνολικά 1.462.243.998,92 ευρώ θα καταβληθούν σε 3.086.186 δικαιούχους, από σήμερα 15/12 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2025

ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ 14 Δεκ 2025 | 12:59

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη μείωση της φοροδιαφυγής - Κάτω από 10% το "κενό" ΦΠΑ το 2024

Μείωση 55% σε μια 5ετία - Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο πλέον η Ελλάδα.

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ 14 Δεκ 2025 | 08:48

Ανοικτά τα καταστήματα σήμερα Κυριακή: Εορταστική η αγορά - "Δειλά σημάδια αισιοδοξίας" στην κατανάλωση

Σήμερα, Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου, τα εμπορικά θα είναι ανοιχτά

14 Δεκ 2025 | 08:29

Σταθερά τα επιτόκια της ΕΚΤ όλο το 2026: Τα οφέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η ΕΚΤ έχει ήδη χαράξει την στρατηγική της και αυτή προβλέπει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σταθερά στο 2%

ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΠΛΑΝΑ 14 Δεκ 2025 | 08:22

Επενδυτική έκρηξη στον κλάδο των Σούπερ Μάρκετ: Τι σχεδιάζουν οι "μεγάλοι" της αγοράς

Τα σχέδια των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της εγχώριας αγοράς

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ 14 Δεκ 2025 | 08:02

Πρόγραμμα μαμούθ 500 εκατ. ευρώ θα επιδοτεί έως 80% - 90% τη δαπάνη ανακαίνισης των παλιών ακινήτων

Η κυβέρνηση ρίχνει "όλα τα λεφτά" στα μεταχειρισμένα ακίνητα για να αντιμετωπίσει το μείζον στεγαστικό πρόβλημα