Την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφορικά με την προετοιμασία του Eurogroup, αλλά και τη διαχείριση του προσφυγικού, επιβεβαίωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Όσον αφορά τις συζητήσεις μεταξύ των ελληνικών Αρχών και των θεσμών, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο κ. Σχοινάς ανέφερε ότι υπήρξε πρόοδος και ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο για να επιτευχθεί συμφωνία σε όλους τους τομείς. Στη συνέχεια, τόνισε ότι το αποψινό Eurogroup θα αποτιμήσει την πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Τέλος, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι ο κ. Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα συζητήσουν κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας, πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ντάισελμπλουμ: Να ολοκληρωθεί το 1ο πακέτο προαπαιτουμένων όσο το δυνατόν πιο γρήγορα
Το Eurogroup δεν θα λάβει καμία απόφαση τη Δευτέρα για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.
Έχει γίνει αρκετή δουλειά, παραμένουν ωστόσο ανοιχτά ζητήματα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup. Πρέπει να κάνουμε και άλλα βήματα αναφορικά με το πρόγραμμα, τα προαπαιτούμενα και τις τράπεζες, σημείωσε και πρόσθεσε: Έχει γίνει και γίνεται πολλή δουλειά.
Υπάρχει μεγάλη πίεση χρόνου, πρέπει να ολοκληρώσουμε το πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων όσο το δυνατόν ταχύτερα. Επίσης κάποια από τα προαπαιτούμενα που αφορούν τη διακυβέρνηση των τραπεζών πρέπει να διευθετηθούν γρήγορα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης, κατέληξε ο Γ. Ντάισελμπλουμ.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr