Κόντρα Σταϊκούρα - Τσακαλώτου με «καρφιά» για τη μείωση φόρων

Ο ισχυρισμός του Ευκλείδη Τσακαλώτου προκάλεσαν την αντίδραση του Χρήστου Σταικούρα και έφεραν σε μετωπική σύγκρουση τους δύο πολιτικούς.

kontra-staikoura---tsakalwtou-me-karfia-gia-ti-meiwsi-forwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο ισχυρισμός του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι η μείωση φόρων που προωθεί η κυβέρνηση αντιστοιχεί σε ένα πακέτο τσιγάρα για τους φτωχούς και αδυνάτους και σε ένα ταξίδι στο Λονδίνο για τους πλούσιους και μάλιστα πρώτη θέση στο αεροπλάνο, αλλά και τα «καρφιά» του για αναξιοκρατία προκάλεσαν την αντίδραση του Χρήστου Σταικούρα και έφεραν σε μετωπική σύγκρουση τους δύο πολιτικούς.

«Μιλάτε σε εμάς για αξιοκρατία και για κενό μνήμης. Πρόσφατα εγκρίθηκε το νέο εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου. Δεν θα δείτε στα μέλη σύζυγο δικού μας βουλευτή όπως κάνατε εσείς. Ούτε θα κάνουμε αυτό που κάνατε εσείς με διορισμό συνεργάτη υπουργού πέντε ημέρες μετά τις εκλογές σε άλλο φορέα χωρίς δημοσιευμένη προκήρυξη» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών και δήλωσε «Εσείς δεν ήσασταν που θα παραιτούσασταν αν μειωνόταν το αφορολόγητο; Το μειώσατε και δεν παραιτηθήκατε. Εσείς δεν είπατε ότι το 2017 θα είχατε 2,7% ανάπτυξη και πετύχατε 1,5%; Την φορολογία επιχειρήσεων ποιος την πήγε από το 26% στο 29%; Την προκαταβολή φόρου στο 100% ποιος την πήγε; Την εισφορά αλληλεγγύης ποιος την μονιμοποίησε;»

Από την πλευρά του ο Ευκλείδης  Τσακαλώτος υπεραμύνθηκε των επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησής λέγοντας «οι άνθρωποι της επιλογής μας ήταν εξαιρετικά άξιοι. Αν είναι γυναίκα κάποιου βουλευτή δεν σημαίνει ότι δεν είναι και άξια. Εμείς τις επιλογές μας τις κάναμε αξιοκρατικά. Εσείς όπως έχει αποδειχθεί το τελευταίο διάστημα δεν το κάνετε. Εμείς του ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός αξίζουμε καλύτερα».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε κόντρα και με βουλευτές της Ελληνικής Λύσης καθώς κατηγόρησε τον Κυριάκο Βελόπουλο ότι καλλιεργεί την ισλαμοφοβία. Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κώστας Χύτας αντέτεινε: «αν κατηγορείτε εμάς για ισλαμοφοβίας σας κατηγορούμε και εμείς για ισλαμολαγνεία. Εμείς καταγγείλαμε τους ακραίους ισλαμιστές που κάνουν κλειτοριδεκτομές . Εσείς που είστε και τόσο πλούσιος γιατί δεν παίρνετε 4-5 σπίτι σας;»

 

Φωτογραφία: Eurokinissi

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook