Λαγκάρντ στο Bloomberg: Δεν θα υποστηρίξω την Ελλάδα

Δεν θα υποστηρίξω την Ελλάδα ξεκαθαρίζει η Κριστίν Λαγκάρντ και αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί η καθυστέρηση στις επόμενες δόσεις προς το ΔΝΤ.

lagkarnt-sto-bloomberg-den-tha-upostiriksw-tin-ellada
SHARE THIS
0
SHARES

Δεν θα υποστηρίξω την Ελλάδα ξεκαθαρίζει η Κριστίν Λαγκάρντ και αποκλείει το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να αποπληρώσει τις επόμενες δόσεις προς το ΔΝΤ, σε άλλο χρόνο από τον προβλεπόμενο.

Αποκλείει το ενδεχόμενο καθυστέρησης

Σε συνέντευξή της στο Bloomberg TV και στον Τομ Κιν η επικεφαλής του ΔΝΤ απέκλεισε το ενδεχόμενο, μετά το δημοσίευμα των Financial Times, να δοθεί παράταση χρόνου για την αποπληρωμή μιας δόσης προς το ΔΝΤ. Η κ. Λαγκάρντ είπε συγκεκριμένα: «Το Ταμείο είχε δώσει αυτό το δικαίωμα σε δύο χώρες που ήταν αναπτυσσόμενες, αλλά μιλάμε για 30 χρόνια πριν. Το Ταμείο έχει κανόνες και δεν έχει δεχθεί ποτέ άλλοτε τέτοιο αίτημα από μια προηγμένη χώρα και ελπίζω πως δεν θα είναι η Ελλάδα που θα πράξει. Προσωπικά, δεν θα υποστήριζα αυτό το αίτημα».

Η Λαγκάρντ κάνει την Ελλάδα περίγελο μπροστά σε ακροατήριο στην Ουάσινγκτον 

Το περιστατικό σημειώθηκε σε αμφιθέατρο του πανεπιστημίου George Washington στην Ουάσινγκτον και μπροστά σε ένα κατάμεστο ακροατήριο κατά την διάρκεια συζήτησης της Κριστίν Λαγκάρντ με γνωστή Αμερικανίδα δημοσιογράφο. Όταν η ερωτάται αν περιμένει την Ελλάδα να πληρώσει την επόμενη δόση του δανείου της προς το ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ με την ειρωνική της αντίδραση κάνει το ακροατήριο να ξεσπά -μάλλον κοροϊδευτικά- σε γέλια για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα. 

Δείτε την αντίδρασή της στο 06.04

Στο βίντεο της ίδιας συζήτησής της με την Αμερικανίδα δημοσιογράφο, όταν η Κριστίν Λαγκάρντ ερωτάται αν πιστεύει ότι θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και αν η Ελλάδα θα πάρει την δόση για να αποφύγει ένα Grexit, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ με πολύ μεγάλη σαφήνεια αποφεύγει να εκφράσει την βεβαιότητας της- ή έστω την εκτίμησή της- για την εξέλιξη των πραγμάτων αφήνοντας με τον τρόπο της όλα τα ενδεχόμενα... ανοιχτά. Δείτε το περιστατικό στο 10.39. 

Spiegel: Υψωσε τοίχο

Το Spiegel από την πλευρά του, που καλύπτει την επίσκεψη στην Ουάσινγκτον από την άρνηση της Λαγκάρντ να δεχθεί αναβολή των πληρωμών στο ΔΝΤ, στέκεται στην αναφορά του έλληνα ΥΠΟΙΚ στην ομιλία στο Brookings πως «θα συμβιβαστούμε, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε από τις αρχές μας». «Ένα από εκείνα τα παιχνίδια με τις λέξεις που έχουν κάνουν τον Βαρουφάκη τον αγαπημένο των "αντι-συστημικών", όμως ταυχρόνα δύο προτάσεις που δείχνουν από μόνες τους το πόσο απελπιστική είναι η κατάσταση που τον έφερε ξανά την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον» υποστηρίζει το περιοδικό.

Η  Κριστίν Λαγκάρντ, συνεχίζει, «του ύψωσε σαφώς τοίχο: απέφυγε μεν να επιβεβαιώσει ανοικτά την αναφορά των Financial Times [περί άρνησης του ΔΝΤ σε ελληνικό αίτημα αναβολής πληρωμών] αλλά εξύμνησε τον συντάκτη ως "πολύ καλά ενημερωμένο" και τόνισε ότι αναβολή πληρωμών θα ήταν τόσο ανεπιθύμητη όσο και άνευ προηγουμένου για ανεπτυγμένη οικονομία». 

Το περιοδικό καταλήγει αποκωδικοποιώντας την αναφορά του Γ.Βαρουφάκη πως θα ήταν εύκολο, αλλά λάθος να υπογράψει το υφιστάμενο πρόγραμμα, ως εξής: Ο έλληνας ΥΠΟΙΚ «θέλει να διαπραγματευτεί στα σημεία τις μεταρρυθμίσεις, ενώ το ΔΝΤ επιμένει σε συνολικό πακέτο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook